2020 Április

Csaknem tizenhárom mázsa ponty a holtágba

Dátum: 2020.04.28.
Média:  Oxygen Hírügynökség
Link: https://gyorihirek.hu/csaknem-13-mazsa-ponty-a-holtagba/ 
Tartalom: Mintegy 1300 kg fogható méretű ponty érkezett a Mosoni Duna győri holtágába, a horgászverseny pályához. Országos, rendkívüli haltelepítés kezdődött az állami tulajdonú horgászvizeken a magyar haltermelők segítése érdekében. (Videó)

Maszk a megyei polgárőröknek

Dátum: 2020.04.23.
Média: Kisalföld
Link: https://www.kisalfold.hu/kozelet/helyi-kozelet/maszk-a-megyei-polgaroroknek-7407270/
Tartalom: Nagy István agrárminiszter 3100 védőmaszkot adományozott 1,2 millió forint értékben a megye valamennyi polgárőrének, ezzel köszönve meg önkéntes munkájukat.

Komoly bírságra számíthatnak, akik drasztikusan emelik az árakat

Dátum: 2020.04.22.
Média: Mosonmagyaróvár TV
Link: https://www.youtube.com/watch?v=NDFoAJ8w21k
Tartalom: Az új koronavírus járvány megjelenése után megnövekedtek az élelmiszerárak – mondta el Híradónknak az agrárminiszter. Nagy István kiemelte: nincs élelmiszerhiány, az árnövekedés nem indokolt. A drasztikus áremelések visszaszorítása érdekében számos ellenőrzést hajtottak végre, volt olyan hentes, akit több százezer forintra bírságoltak.

A Munkaszüreten keresztül kereshető álláslehetőség

Dátum: 2020.04.21.
Média: Mosonmagyaróvár TV
Link: https://www.youtube.com/watch?v=gwLmC6DiSB4
Tartalom: Munkaszüret néven indít mezőgazdasági álláslehetőségeket kínáló internetes oldalt az Agrárminisztérium. Az online felülettel a tárca arra hívja fel figyelmet, hogy a magyar agráriumban a koronavírus-járvány ellenére is van munkalehetőség.

Támogatják az agráriumot

Dátum: 2020.04.20.
Média: Mosonmagyaróvár TV
Link: https://www.youtube.com/watch?v=Ug5JmGhEtxg
Tartalom: Mentesülnek a munkáltatók a dolgozóik munkabérei utáni közterhek megfizetése alól azokban az ágazatokban, melyek a turizmus és a vendéglátás kényszerű szüneteltetése miatt a leginkább bajban vannak – mondta el Híradónknak az agrárminiszter. Nagy István hozzátette: az agrárium támogatása érdekében a szabad felhasználású Agrár Széchenyi Folyószámla Hitelt is ingyenessé teszi a kormány, a felvehető hitelkeretet pedig megduplázzák.

Nagy István: Gyorsabb a határátkelés Hegyeshalomban

Dátum: 2020.04.17.
Média: Kisalföld
Link: https://www.kisalfold.hu/kozelet/helyi-kozelet/nagy-istvan-gyorsabb-a-hataratkeles-hegyeshalomban-6988557/
Tartalom: Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője arról értesítette szerkesztőségünket, hogy tárgyalnak a hegyeshalmi kishatár nyitásáról, a személyi feltételek biztosításáról, de addig is fontos döntésről számolt be.

Maradjanak a piacok?

Dátum: 2020.04.09.
Média: SzigetközTV
Link: http://szigetkoztv.com/2020/04/09/maradjanak-a-piacok/
Tartalom: Térségünk országgyűlési képviselője, az ország agrárminisztere ebben a nehézkes időben a magyar termékek vásárlására buzdít mindenkit, és a magyar piacok fennmaradásáért küzd. Interjú Dr. Nagy István agrárminiszterrel.

Veszélyhelyzet: Hogyan hat térségünk fejlesztéseire? 

Dátum: 2020.04.06.
Média: SzigetKÖZélet Média
Link: https://szigetkozelet.hu/veszelyhelyzet-hogyan-hat-tersegunk-fejleszteseire-interju-dr-nagy-istvan-agrarminiszterrel-tersegunk-orszaggyulesi-kepviselojevel/
Tartalom: Telefonon keresztül értük el Nagy István agrárminisztert, térségünk országgyűlési képviselőjét, akit arról kérdeztünk, vajon a koronavírus okozta járványügyi helyzet milyen változtatásokat követel térségünkben az év elején meghatározott tervekhez képest.

Biztosított az élelmiszerellátás

Dátum: 2020.04.01.
Média: Mosonmagyaróvári Városi Televízió
Link: https://www.youtube.com/watch?
Tartalom: Hiába rohamozzák meg az emberek a boltokat, nem kell attól tartani, hogy elfogy az élelmiszer – közölte az agrárminiszter. Dr. Nagy István elmondta: a magyar agrárium és élelmiszeripar 25 millió ember ellátására alkalmas, de emellett az áruforgalom is zavartalanul működik.