Megkezdték a tanároknak és diákoknak szánt notebookok kiszállítását Mosonmagyaróváron is

Az RRF-1.2.1-2021-2021-00001 azonosító számú „Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára” című projekt az időtartama alatt felmenő rendszerben az 5. és 9. évfolyamos diákok, valamint az intézmények pedagógusai számára biztosít személyes használatba adható, korszerű, hordozható IKT eszközöket, továbbá korszerű tantermi megjelenítő eszközöket és a tanulói kreativitást és problémamegoldó képességet fejlesztő eszközöket. Elsőként, 2022 tavaszán a 9. évfolyamon tanuló diákok és a köznevelési intézmények pedagógusai számára kerül notebook átadásra.

Mosonmagyaróváron elsők között a Kossuth Lajos Gimnázium és Kollégiumba érkezett meg 198 tanulói és 8 db tanári laptop.

Nagy István agrárminiszter, térségi országgyűlési képviselő gondolataival üzent az iskola diákjai és tanárai számára:

A kormány célja, hogy a köznevelésből kikerülő diákok megállják a helyüket az élet minden területén. A mai világban ehhez elengedhetetlen a korszerű eszközök használata.

Kiemelte: A digitalizáció az élet minden területén egyre nagyobb léptékben fejlődik. Ahhoz, hogy ebben a diákok és tanáraik is lépést tudjanak tartani, korszerű eszközökre van szükség. Ebben segít most ez a program, mely nemcsak laptopokat, de a köznevelési intézmények számára interaktív paneleket, valamint a tanulói kreativitást és problémamegoldó képességet fejlesztő eszközöket – például programozható robotokat, programozható mikroáramköröket, drónokat is magában foglal.

Jó  munkát kívánok!

Veres Mária, a Kossuth Lajos Gimnázium igazgatója az átadón elmondta:

A digitális oktatás alatt megtapasztaltuk, hogy különösen nagy családban, ahol egyszerre több diáknak lett volna szüksége számítógépre vagy csak telefonnal tudtak bekapcsolódni az órákra, igen megnehezítette a tanulás feltételeit. Azt gondoljuk, hogy ez a lehetőség nagyobb esélyegyenlőséget teremt a diákok között. Most mindenki számára ugyanazokkal a technikai paraméterekkel rendelkező eszközök állnak rendelkezésre.

Az igazgatónő felhívta a figyelmet arra is, hogy azon kívül, hogy a diákok a most átadott gépekkel a számítógépes ismereteiket bővítik, nagyon sok egyéb dologra is használhatják. Kutatási munkákra, ismeretszerzésre, az elektronikus kommunikáció gyakorlására, az egymással való kapcsolattartásra, kreatív feladatok megoldására, kooperatív munkákra, mert ezek az ismeretek a jövőben már elengedhetetlen feltételek lesznek a továbbtanulásnak is.

Forrás: AM SajtóFotó: Bánhegyi István