Multifunkcionális edzőcsarnok átadó Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróvár sport infrastrukturális beruházásai a XXI. századba érkeztek.  – mondta dr. Nagy István agrárminiszter, térségi országgyűlési képviselő, az augusztus 19-én átadott Multifunkcionális edzőcsarnok átadó ünnepségén, Mosonmagyaróváron.

Hozzátette: Mosonmagyaróváron minden sportfejlesztés a város felnövekvő generációjának, felnövekvő kincsének egészségét szolgálja. Nehéz szavakkal kifejezni, milyen sokat jelent Mosonmagyaróvár város számára a sport. Szavak helyett létjogosultságukat az egymás után megépülő sportlétesítmények igazolják.

A tárcavezető beszédében felidézte a város tíz évvel ezelőtti sportolási lehetőségeit is, mely mint mondta – jóval szerényebb körülményeket engedett a sportolni vágyók számára, mint a mai infrastruktúra. Kiemelte továbbá, hogy a sportnak identitásképző szerepe is van, hiszen ma már számos lehetőség adódik az élsport-tevékenységekben is kiteljesedni Mosonmagyaróváron.

Nagy István gratulált a városvezetésnek, amiért az elmúlt évtizedben folyamatosan tartották magukat ahhoz az ütemtervhez, melyet kitűztek a város sportfejlesztéseinek megvalósulása érdekében.

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Klub a régióban egyedüli első osztályú klubcsapat, sport és marketing szempontból a város és az egész régió zászlós hajója. Munkájukhoz, felkészüléseikhez a ma átadott edzőcsarnokkal további sok sikert, a város hírnevét öregbítő meccseket kívánt!

Guntram Thurnher, a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club sikerét az utánpótlás fogja biztosítani, ezért szükséges egy edzőcsarnok megépítése. Ezzel a kéréssel fordult a városvezetéshez alig két évvel ezelőtt, s ma átadásra került a közel 1600 m2 alapterületű edzőcsarnok az 525 m2-es kiszolgáló épülettel együtt.

A kézilabda klub elnöke hozzátette: a ma átadott csarnok kiváló oázis az utánpótlás-nevelésre, s ígéretet tett, hogy második otthonukként fogják használni.

A főépületben a munkacsarnok motorikusan mozgatható térelválasztó ponyvával ketté osztható, lehetőséget adva párhuzamosan 2 utánpótlás edzés megtartására. A létesítmény külső-belső világítása korszerű LED rendszerű. A bejáratok megközelítése akadálymentes, a kézilabda öltözők folyosóján akadálymentes mosdó került kialakításra. A létesítmény mellett 24 személygépkocsi parkoló épült, ebből 1 db a mozgáskorlátozottak számára. A kiszolgáló épületben öltözők, vizes blokk és edzőterem került kialakításra.

A létesítmény teljes bekerülési költsége 777 millió Ft, mely tartalmazza a tervezési és az épületegyüttes kivitelezési költségeit,  a beépített sporttechnológiai berendezéseket, közmű- és útépítési költségeket, valamint a műszaki ellenőrzési díjat.

Dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere hangsúlyozta: ez elmúlt tíz év a város életében kiemelt jelentőségű volt, hiszen nagyon sok fejlesztés valósulhatott meg, melyek legfőképpen a sportberuházások irányát képviselték. Aláhúzta: Mindazok az elképzelések, melyet 2014-től felvázoltak, az maradéktalanul megvalósult a városban. Olyan infrastrukturális fejlesztések ezek, melyekre már komolyan építkezni lehet. – húzta alá a polgármester.

Beszélt arról, hogy a következő cél a mosonmagyaróvári és környékbeli lányok bevonása az élsportot képviselő Mosonmagyaróvári Kézilabda Club szakosztályaiba.

Kitért arra is, hogy minden fejlesztés helyi vállalkozók bevonásával történt, növelve a helyi identitás fontosságát és érdemeit.

Forrás: AM SajtóFotó: Bánhegyi István