Bemutatkozás

Az első szó hadd legyen a köszöneté!

Hivatalos ceremónia keretében vette át országgyűlési megbízólevelét dr. Nagy István, a térség harmadszorra is megválasztott országgyűlési képviselője.

A rendezvényen jelen voltak a Választási Bizottság tagjai, Fehérné dr. Bodó Mariann jegyző asszony, a Választási Iroda vezetője, dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár város polgármestere, Stipkovits Pál, Mosonmagyaróvár város korábbi polgármestere, a Pro Urbe Mosonmagyaróvár kitüntetettjei, a hatóságok  és az intézmények képviselői valamint a választókerület polgármesterei.

A megbízólevél átadását követően dr. Nagy István mondta el gondolatait, megköszönve azt a bizalmat a választópolgároknak, támogatóknak, mellyel már harmadszor is megbízták az országgyűlési képviselői munka elvégzésére, folytatására.

Köszönöm a bizalmat!

Köszönet a támogatóknak, s mindazoknak, akik bíztak bennem és akik mindent megtettek azért, hogy újra itt állhassak Önök előtt és tovább folytathassam azt a munkát, amit eddig is végeztem.

Hosszú és nehéz időszak volt a kampány időszaka, hiszen ilyenkor mindig megmérettetik az a teljesítmény, amit a városnak és az embereknek ígértünk. Ebben az időszakban mindig a különbséget kell hangsúlyozni. Azt kell megmutatni, hogy – akár személyesen is – miben tudunk mások lenni.

De a kampány véget ért, az eredmény megszületett! A nagyon magas számokért különösen hálás vagyok és köszönöm, mert nagyban segíti a munkámat!

Ettől a pillanattól kezdve a különbségeket félre kell tenni! Nem az a feladatunk, hogy mélyítsük az árkokat, nagyobbítsuk a különbségeket, hanem az, hogy hogyan tudunk együtt hidakat építeni, hogyan tudunk együttműködni.

A nagyon magas számokért különösen hálás vagyok és köszönöm, mert nagyban segíti a munkámat!

Ez a térség sikerre van ítélve!

Mindaz a bizalom, amit kaptam a választóközönségtől arra kötelez, hogy szolgáljam tovább ezt a térséget, hogy élhető, dinamikusan fejlődő, a 21. századnak mind színvonalban, mind szociális ellátásban, mind kulturális életben, s természetesen környezetében is minél inkább megfeleljen.

Olyan térség legyen, amelyben jó élni, jó ide hazajönni és jó itt jövőt keresni! Azt remélem, hogy mindenki, aki itt él és itt szeretne élni, az jövőt és biztonságos jövőképet lásson ebben a térségben!

Munka van bőven, s éppen ezért szívesen és jó szándékkal fogadom a segítők és támogatók segítségét, mert csak így tudunk közösen sikert kovácsolni. Adja isten!”

Dr. Kiss Attila, az Országos Egyéni Választási Bizottság elnöke a hivatalos irat átadása előtt a 2018. április 8-i választási eredményekről is beszélt.

A 2018. április 8-i országgyűlési képviselőválasztáson a Győr-Moson-Sopron megyei 5. számú országgyűlési egyéni választókerületben eredményes volt.

Beszédében elmondta:

A Győr-Moson-Sopron megye 5. számú választókerület Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsága 2018. április 14-i ülésén a választókerület 102 szavazókör szavazóköri eredménye alapján a 2018. április 8-i országgyűlési képviselőválasztás egyéni választókerületi eredményét a 36/2018 április 14-i OEVB határozatában megállapította.

A Győr-Moson-Sopron megye 5. sz. egyéni választókerület névjegyzékében a választás napján a választópolgárok száma összesen 75.756 fő volt. A választási bizottság megállapította, hogy a szavazáson a választókerület polgárai közül szavazóként mindösszesen 53.693 fő jelent meg. A leadott szavazatok száma 53.590.

A választási bizottság ellenőrizte a 102 db egyéni választókerületi képviselőválasztás során felvett szavazóköri jegyzőkönyvet, mely alapján megállapította, hogy a 2018. április 8-i országgyűlési képviselőválasztáson a Győr-Moson-Sopron megyei 5. számú országgyűlési egyéni választókerületben eredményes volt.

Képviselői mandátumot 29.033 szavazattal, a szavazatok 54,85 %-val, dr. Nagy István, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt jelölő szervezetének országgyűlési képviselője szerzett.

Csáfordy Julianna református lelkész áldásával emelte a protokoll rendezvény színvonalát és jelentőségét.

Az Urat, a te Istenedet féld, és csak neki szolgálj! 

Az áldás Máté evangéliuma 4. rész 10 verséből a képviselőnek, illetve munkásságának szólt – kiemelve hivatásának nehézségeit, de egyben segítséget is kérve azok terheinek vállalására, s a feladatok minél teljesebb elvégzésére.

Az Urat, a te Istenedet féld, és csak neki szolgálj! 

Kezdődött az ima, majd így folytatta:

Urunk, Istenünk! Emberileg nagy az a teher, amit egy-egy megbízással ránk raksz és ráraktál megválasztott testvérünkre. Sokkal nagyobb ez a teher, mint amihez elég lenne az emberi erő, a bölcsesség és emberi hit. Ezért állunk meg ebben a pillanatban is előtted, ezért tekintünk fel Rád, mint a ma is fényes vezérlő hajnalcsillagra, és kérjük Tőled a vezetést, az erőt és a bölcsességet!

Kérjük a Te áldásodat megválasztott Atyánk fia személyére, életére, súlyos terhekkel járó megbízatásához, hogy megállhasson szilárdan a belé vetett hitben és úgy szolgálhassa a rábízott feladatokat, hogy eközben a Te nevedben is dicsőség szállhasson! Ámen

Mosonmagyaróvár város polgármestere, Dr. Árvay István a hivatalos rendezvény lezárásaként az aulában mondta el pohárköszöntőjét:

Dr. Árvay István: “Jó egészséget és sok sikert kívánunk!”

Megtiszteltetés, ami ilyenkor éri az embert. Azt kívánom, hogy a harmadik alkalommal is megválasztott képviselőnk teljes erővel tudjon koncentrálni jövőbeli feladatára és valóban ennek a térségnek, ennek a településnek a javát szolgálja! Megérdemli ezt a tisztséget! Ehhez kívánok neki szívből jó egészséget és sok sikert!

Az ünnepség pezsgőkoccintással, további személyes köszöntőkkel és gratulációkkal ért véget.

Fotó: Bánhegyi István[Diavetítés indítása]