Dr. Árvay István A Fidesz-KDNP Polgármesterjelöltje Mosonmagyaróváron

2019. július 18-án sajtótájékoztató keretein belül mutatták be Mosonmagyaróváron a Fidesz-KDNP, Nemzeti Fórum, Független Kisgazda Párt valamint a Mosonmagyaróvári Lakástulajdonosok és Bérlők Egyesülete közös polgármesterjelöltjét,  Dr. Árvay Istvánt, Mosonmagyaróvár polgármesterét valamint a választókerületekben induló képviselőjelölteket.

A jelöltek munkásságát, eredményeit Nagy István agrárminiszter, országgyűlési képviselő, választókerületi elnök méltatta.

  Felelősen döntött a FIDESZ mosonmagyaróvári szervezete, amikor képviselőit és a város polgármesterét meghallgatta és számot vetett mindazzal a tevékenységgel, amin az elmúlt időszakban a városban történt.

A FIDESZ mosonmagyaróvári szervezete egyhangú szavazással a város polgármesterének ismét dr. Árvay Istvánt ajánlotta és szintén egyhangú szavazással úgy döntött, hogy azt a csapatot, aki eddig is támogatta a város polgármesterének munkáját – részesei voltak annak a sikernek és fejlődésnek, ami ebben a városban történt -, változatlan formában ajánlja a város polgárai számára.

Nagy István elnök kiemelte:

  A beszámolót meghallgatva azt láttuk, hogy egy olyan fokú fejlődés, tudatos építkezés zajlik a városban, ami méltán töltött el bennünket megelégedettséggel s azzal a  reménnyel, hogy erre alapozva újra bizalmat tudunk kérni a város polgáraitól mind a polgármesterjelöltünknek, mind a képviselőinknek.

dr. Árvay István Mosonmagyaróváron született, igazi lokálpatrióta. 1988-tól különböző formában – képviselőként, bizottsági elnökként, alpolgármesterként és aztán polgármesterként – vett részt a város közéletében, a város fejlődésének irányításában. Ez olyan fokú felelősség, amely hosszútávon is láttatja a változást. Az, amit ma látunk a városban az annak a tudatos építkezésnek a része és eredménye, amely ennek a csapatnak és vezetőjének, polgármester úrnak köszönhető.

  Ami ebben a városban és térségében az utóbbi időszakban végbement, az Mosonmagyaróvár sikere. Ez a csapat a 21. századba hozta a várost, megalapozta Mosonmagyaróvár térségi és helyi szerepét, erejét a régióban.

Nagy István aláhúzta:

Úgy gondolom, méltán helyezhetjük bizalmunkat ebbe a csapatba, hiszen évről évre bizonyítják, hogy felelősségteljesen gondolkodnak a városról, komplex egészében kezelik a várost és térségét, és olyan fejlődést tudtak irányítani, ami kiemelten fontos.

dr. Árvay István nem csak a FIDESZ jelöltje, hanem a Kereszténydemokrata Néppárté, a Nemzeti Fórumé és a Független Kisgazda Párté egyaránt. Egy olyan erőt tudunk így felmutatni, amely ebben az egységben már bizonyított és nagyon remélem, hogy mindaz a fejlesztés, ami az elkövetkezendő időben ránk vár, sikerrel tudják majd végigmenedzselni.

 Ehhez kérem a város polgárainak bizalmát, hogy egy fejlődő, gazdagodó, élhető városban élhessünk az elkövetkezendő időszakban is.

Számomra nagyon nagy előny, hogy kifejezetten jól lehet együttműködni ezzel a csapattal. Gördülékenyen tudunk egyeztetni azon pályázati szükségletekről, melyek a város fejlődését szolgálják.

Büszke vagyok arra, hogy ezek a pályázatok sikeresek és a városba ilyen sok fejlesztési forrás érkezik!

emelte ki Nagy István.

Az pedig még nagyobb büszkeséggel tölt el, hogy a pályázatok elszámolásánál soha, semmilyen körülmények között nem történt probléma. Ebből is látszik, hogy felelős és hozzáértő kezekben van  a város vezetése. Gratulálok!


A Fidesz-KDNP, a Nemzeti Fórum valamint a Lakástulajdonosok és Bérlők Egyesületének mosonmagyaróvári polgármesterjelöltje és képviselőjelöltjei

dr. Árvay István polgármesterjelölt az előző évek munkásságát így összegezte:

  Mintegy 21 éve tudatosan készülök erre a feladatra, de a képviselők között is sokan vannak, akik hosszú évtizedek vagy évek óta ugyanúgy tesznek. Ezekből a pici kockákból adódik össze a mi erőnk. Örülünk, hogy látszik a város fejlődése, hiszen megpróbáltunk valóban minden lehetőséget megragadni.

Köszönöm a jelölő szervezeteknek a támogatást! Valóban minden szervezet részéről megkaptam a bizalmat és megerősítést, ami nagyon jól esik! Nem tudom nem megemlíteni a Lakástulajdonosok és Bérlők Egyesületét, mint civil szervezet megerősítését, mely támogatás ilyen kis városban igen nagy értékkel bír.

A választókerületi jelöltek újra indulásával is sugallni szeretnénk a folytonosságot, az összefogás erejét, ami az utóbbi 5 évben teljesen egyértelműen kidomborodott és megkezdődött már az azt megelőző időszakban is.

Szemmel látható a város gyarapodása, de nem csak a városé, hanem a benne élő polgároké is. Ezt több mutatószámból is látjuk. Például több ezerrel nőtt a bejelentett gépjárművek száma, folyamatosan épülnek az új házak, lakások, ahova mind beköltözők is vannak.

  Fejlődő gazdaság és fejlődő polgárosodás történik Mosonmagyaróváron.

Mosonmagyaróvár jelenlegi polgármestere kitért arra is, hogy

Tisztában vagyunk azzal, hogy ezt a végtelenségig, ebben a tempóban nem lehet növelni, ezért azt gondolom, hogy a következő ciklusnak az a feladata, hogy előre látva ezeket a folyamatokat, valóban azokra a fejlesztésekre fókuszáljunk, ami a  közösségi élet színesítésére, a város élhetőségének erősítésére irányul.  Erre megvan az anyagi ereje is a városnak, így ez egy komoly program alapját képezi a következő 5 éves ciklusban.

Már nem azokban a programokban gondolkodunk, amit nem tudunk megvalósítani, hanem azokban, amit szemmel látunk, tervezünk és hamarosan a megvalósítás fázisába is kerülnek.

dr. Árvay István beszéde után bemutatta a választókerületi képviselőjelölteket:

  1. sz. választókerület – Belváros, Lucsony, Termál környéke, Halászi úti kertváros KÉPVISELŐJELÖLT: KESZEINÉ SIKLÓSI ZSUZSANNA (FIDESZ)
  2. sz. választókerület – Majoroki városrész, Duna lakópark, Liget lakópark KÉPVISELŐJELÖLT: KRÁNITZ PÉTER (FIDESZ)
  3. sz. választókerület – MOFÉM-telep, Lajta lakókert KÉPVISELŐJELÖLT: NÉMETH SÁNDOR (FIDESZ)
  4. sz. választókerület – Kossuth L. u- Lőpor u- Gyári út – Ipartelepi városrész KÉPVISELŐ: DR. IVÁNCSICS JÁNOS (KDNP)
  5. sz. választókerület – Hanság u., Báger-tó környéke (Fertő sorig) KÉPVISELŐ: STAÁR KATALIN (FIDESZ)
  6. sz. választókerület – Városközpont, Móra lakótelep, Károly-liget KÉPVISELŐ: NYITRAI JÓZSEF (LABE)
  7. sz. választókerület – Városközpont KÉPVISELŐ: MURÁNCSIK LÁSZLÓ (NEMZETI FÓRUM)
  8. sz. választókerület – Széchenyi lakótelep, Mosonyi M. lakótelep, Mediterrán lakópark – Duna utcáig KÉPVISELŐ: PAUSITS ISTVÁN (FIDESZ)
  9. sz. választókerület – Mosoni városrész KÉPVISELŐ: DR. FRAUHAMMER CSABA (KDNP)
  10. sz. választókerület – Mosoni városrész KÉPVISELŐ: KRÁNITZ LÁSZLÓ (FIDESZ)
Forrás: AM Sajtó