Értékmentés és értékteremtés Kimlén

Csónakházat és Timaffy-emlékszobát avatott az agrárminiszter
Kimlén.

Értékteremtés és értékmentés – ezzel szóval írható le legpontosabban az, ami Kimlén megvalósult. Csónakházat avatunk, s emlékszobát Timaffy László néprajzkutatónak, akinek élete ezer szállal kötődött a Szigetközhöz

mondta Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője Kimlén, ahol 122 millió forintos projekt jelentős állomásához értek.

Értékmentés, mert megmentettek egy régi épületet, s értékteremtés, mert jelentős sportolási lehetőség nyílt meg a fiatalok előtt. Olyan örökség ugyanis a Mosoni-Duna az itt élőknek, amelyet újra birtokba kell venni. Fontos, hogy az itt élők, a sportolók, főként a gyermekek magukénak érezzék a vizet, amit őseik őriztek meg számukra

– tette hozzá köszöntőjében a képviselő.

Kimle a három pillérből álló projektre (sportpálya, látogatóközpont építése csónakház felújítása) nyert összeget 22 millió forinttal egészítette ki, mint azt ahogyan Eller Gizella polgármester elmondta, s örömmel számolt be, hogy a Kimlei Sárkányok Vízisport Egyesület negyven gyermek versenyeztetését végzi.

A csónakház épületében található Timaffy-emlékszoba a Hungarikum Bizottság támogatásával jött létre, s a megnyitón jelen volt Timaffy László két lánya is.

Forrás: AM Sajtó Fotó: Bánhegyi István