Szigetközi Impressziók – az Agrárminisztérium támogatásával

Kerekes István nemzetközi díjas fotóművész fotókönyvbe álmodott bemutatója december 7-én volt Mosonmagyaróváron, a Cselley-házban.

Kerekes István 2012 óta első magyarként és a világon legfiatalabb fotóművészként kapta meg a Nemzetközi Fotóművészek Szövetségének legmagasabb szintű, platina fokozatú kitüntetését.

Kerekes István fotóművész, Szigetközi Impressziók c. fotóalbumának bemutatóján

Természet és szociofotóival a világ 60 országában mutatkozott be eddig. Legeredményesebb fotója a máramarosi ukrán kislány portréja – Yelena címmel –  418 díjat birtokol.

A magyar fotográfia történetében is kiemelkedő teljesítményű művész most a Szigetköz faunáját, flóráját, a mocsárrétek, a láperdők, a ligeterdők számos madárfaját, kétéltűeket, lepkéket, szitakötőket és emlősöket jelenít meg a nemrég kiadott album képein.

Kerekes István a bemutatón elmondta: 2007 óta járja Szigetközt. Sajtófotó versenyeken is számos díjat nyert el itt készült képeivel.

A Szigetközi impressziók című albumban olyan műveket válogattam össze, melyek abszolút meghatározzák e tájat. Érzelmeket váltanak ki, elgondolkodtatnak és szinte festői környezetben mutatják be ezt az érintetlen világot.

Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy átlapozva az albumot maga is rácsodálkozott egyes képekre. Az előadás alatt azt is elárulta, milyen büszkeséggel tölti el, hogy maga is itt él, hiszen olyan természeti értékek, kincsek lapulnak ezen a tájon, amivel sehol máshol nem találkozhatunk.

Az esten Vitéz Vilmos beszélgetett a szerzővel és a tárcavezetővel. Az album kiadását az Agrárminisztérium támogatta.

Forrás: AM SajtóFotó: Bánhegyi István