150 millió forint támogatás Család- és Gyermekjóléti Központ bővítésére

2019. február 8-án került sor a Mosonmagyaróvári Térségi Társulás által sikeresen pályázott projekt ünnepélyes átadójára. Az alapból Mosonmagyaróvár Család- és Gyermekjóléti Központját újították fel illetve bővítették ki.

Az eseményen részt vett Nagy István, a térség országgyűlési képviselője, agrárminiszter, aki beszédében elmondta:

Minden erőnkkel azon kell dolgoznunk, hogy a leszakadást, a gyengékhez való támogatást minél magasabb szinten el tudjuk látni. Ez a beruházás is ezt a célt szolgálja.

Ha megnézzük Mosonmagyaróvár város gazdasági fejlődését, akkor elmondhatjuk, hogy a 21. század nyertesei közé tartozik. Pontosan az ekkora jólétből fakadóan tud olyan szolgáltatást nyújtani polgárainak, amely elvárható egy sikeres önkormányzattól.

Külön köszönet illeti az intézményben dolgozókat, akik munkájukat nem munkaként, hanem elkötelezett hivatásként élik meg.

Mosonmagyaróvár egy folyamatosan fejlődő, élhető város

Majd részletes beszámolójában kiemelte:

Mosonmagyaróvár városa arányosan fejlődik. Nincs olyan szegmense, amely ne lenne fejlődés alatt. Most épp azt ünnepeljük, hogy a szociális oldal fejlődik. Az önkormányzat olyan döntéseket hoz és úgy állítja össze az egész építményt, amely egyetlen célt szolgál: hogyan lesz Mosonmagyaróvár élhető város? Hogyan lesz a 21. század igazi nyertese?

A képen: Németh Zoltán a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke, Nagy István országgyűlési képviselő, miniszter, és dr. Árvay István Mosonmagyaróvár Város polgármestere

dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár Város polgármestere a Térségi Társulás elnökeként  mondta el gondolatait:

A térségi együttműködés nagy értéke, hogy 26 településvezető gondolkodik együtt olyan dolgokon, amin egy város önmagában kevés. Így a szociális ágazat ereje is megsokszorozódik.

Büszkén mondhatjuk, hogy az összes oktatási, nevelési intézményünk kívül-belül átesett egy rekonstrukción,  de ezekkel együtt természetes az idősgondoskodásra, a családokat segítő beruházásokra is figyelnünk kell. Jelenleg a legnagyobb kihívásunk, hogy a tárgyi feltételek mellett a személyi feltételeket is biztosítani tudjuk.

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke az alábbiakra hívta fel a figyelmet:

Köszönjük Magyarország Kormányának, hogy soha nem látott mértékű településfejlesztési forrást biztosított a térségnek. A megyében ilyen rövid idő alatt ekkora fejlesztési forrás még sosem állt rendelkezésére.

Ez a beruházás is 26 település életét könnyíti meg, szolgálja mindennapjaikat.  Az ellátott feladatok száma azonban folyamatosan növekszik. Ehhez szükség van az európai szintű, 21. századi munkakörülmények megteremtésére.

A felújított központ hivatalos átadója után Stencinger Noémi, a Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője az intézmény körbejárására invitálta a résztvevőket. Bemutatta, hogy a felújított és kibővített épületben a sok iroda, szoba és kiszolgáló helyiség mind új bútorokat és lakberendezési kiegészítőket is kapott. Ezentúl így várják már az ide érkező családokat.

Forrás: AM Sajtó Fotó: Bánhegyi István