25 éves a mosonmagyaróvári Aqua Szolgáltató Kft.

2019. március 19-én tartotta az Aqua Szolgáltató Kft. fennállásának 25. évfordulójára rendezett ünnepségét.

A rendezvényen részt vett Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője, Mosonmagyaróvár egykori polgármestere is, aki beszédében elmondta:

Az AQUA Szolgáltató Kft. elmúlt 25 évét az üzembiztos működés, a szakértelem és a társadalmi szerepvállalás jellemezte.

Rengeteg munka és komoly siker áll a hátuk mögött, miközben a legnagyobb értéket szolgáltatják a világon: Mosonmagyaróvár és környező településeinek a tiszta ivóvízzel való ellátását, a kiváló minőségű és bőséges vízhozamú „Feketeerdő ivóvízbázisából”.

A világon nem alapvető a jó csatornázottság és a tiszta ivóvíz, az pedig még kevésbé, hogy a fogyasztók ilyen kiemelkedő minőségben részesüljenek mindkettőben. Ez nagy lehetőség és egyben komoly felelősség a társaság jövője szempontjából.

A miniszter továbbiakban hangsúlyozta:

A hétköznap hősei az Aqua Szolgáltató Kft. munkatársai. Köszönet illeti a cég minden dolgozóját, mert nap, mint nap dolgoznak azért, hogy számunkra ez a víz természetes legyen. És köszönet mind a 23 településnek, akik együttműködnek és közös kincsünknek tekintik.

S itt nemcsak a vízről, hanem a cstornázásról is beszélnünk kell. Arról, hogy itt 100%-ban kiépített a terület áll rendlekezésre. A fejlesztések pedig nem állnak meg, tovább bővülnek:

  • a bezenyei szennyviztisztitó telep fejlesztése a Környezeti és Energia-hatékonysági Operatív Program részeként most kezdődik,
  • az Aqua Szolgáltató Kft. üzemeltetési területéhez tartozó településen több, mint 4 milliárd forintos indikatív támogatást jelentő beruházás történik.

Az Aqua Szolgáltató Kft.nek nemcsak szép múltja, hanem reményteljes, sikeres jövője is lesz.

A rendezvényen felszólalt dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere. A városvezető felidézte a közmű szolgáltató cég múltját, kitérve a negyed évszázad alatt megélt egyes nehézségekre, változásokra, majd felhívta a figyelmet arra, hogy ma egyértelműen elmondható, hogy az Aqua Szolgáltató Kft. egy jól működő, jól felépített szervezet, amelyben olyan értékek is megtalálhatóak, mint például a cégen belüli alacsony fluktuáció.

Csapó Imre, az Aqua Szolgáltató Kft. ügyvezetője köszöntőjében kitért arra, hogy az Aqua Szolgáltató Kft. egy jó pénzügyi helyzettel rendelkező cég, amely pozitív jövőképpel rendelkezik. Vízbázisaik minősítése kiváló és gyakorlatilag kimeríthetetlen vizet szolgáltatnak. A települések szinte 100%-ban csatornázottak, és rendelkezésükre áll egy kiváló minőségben dolgozó, kipróbált szakembergárda is.

Az ünnepi beszédek sorát Kurdi Viktor, a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz)  elnöke zárta. A vezető elmondta:

A mai magyar általános vízmű cégeknél szakemberhiány, elvándorlás és munkabérválság van, s a legtöbb helyen a túléléséért küzdenek. Ezzel szemben az Aqua Szolgáltató Kft. egy átlag feletti szinten teljesítő vízmű, egy jól szervezett és jól vezetett cég az ország nyugati határa mentén.

Forrás: AM Sajtó Fotó: Bánhegyi István