Acca és Zokni Adventi Kalendárium bemutató Mosonmagyaróváron

Advent első vasárnapjának előestéjén tartották az Acca és Zokni Adventi Kalendárium bemutatóját Mosonmagyaróváron. A sorozatban megjelenő negyedik kötet ismertetésére a Gondár Flóra-Gecsei Ádám szerzőpáros Nagy István agrárminisztert, Mosonmagyaróvár és térsége országgyűlési képviselőjét kérte fel.

A tárcavezető köszöntőjében elmondta:

Acca és Zokni legújabb kötete is, ugyanúgy, mint az előbbiek: jó szóra nevel, tanít, elkötelez, családi programot ad, nevelési-oktatási segédlet bölcsődétől az általános iskoláig egyaránt.

Olyan kincs, mellyel a szülők Acca és Zokni történetén keresztül varázslatos mesékkel tudják élő hagyományainkat továbbadni, elményíteni, természetes és közvetlen környezetünket megismertetni.

Nagy István aláhúzta:

Vegyük útmutatóként ha Szigetközben járunk, ha igazi, élményekkel teli családi élményeket szeretnénk!

Karácsony közeledtével kapcsolatban pedig megjegyezte: Talán nem is adhatnánk nagyobb ajándékot egymásnak, hiszen a kötet igyekszik a gyerkőcöket és szüleiket arra biztatni, hogy a hagyományokat, szokásokat együtt elevenítsék fel, ápolják, ezáltal a meseolvasás élménye mellett minőségi, emlékezetes időtöltést is kínál.

A kötet bemutatójaként a szerzőpáros valamint az illusztrátor, Szert-Szabó Dorottya elmondták:

Mindannyian gyermekek maradtunk, szeretünk minden történetet az ő szemükön keresztül nézni, s ezt a világot bemutatni a felnőttek részére.

A történetek valóságalapjával kapcsolatban Gondár Flóra elmondta: Komoly néprajzi kutatómunka előz meg minden kötetet megjelenése előtt. A szövegek megírásakor és az illusztrációk megtervezésénél is különösen fontosnak tartjuk a természet és az épített örökségek valósághű bemutatását.

Kulisszatitokként pedig elmondták: további megjelenések várhatóak Acca és Zokni történeteivel kapcsolatban.

Forrás: AM Sajtó

Fotó: Bánhegyi István