EKD-csarnokavató Kunszigeten

November 29-én a SICK Kft. 27 éves fennállásának legnagyobb beruházását adták át Kunszigeten. A jeles eseményre a német anyavállalat küldöttsége mellett a dr. Nagy István agrárminiszter, Mosonmagyaróvár és térsége országgyűlési képviselője is meghívást kapott. A tárcavezető köszöntő beszédében bátor és jó döntések sorozatának nevezte a SICK AG, a SICK Kft., Kunsziget Önkormányzata valamint a magyar kormány együttműködésében megvalósuló, immár közel 25 éve tartó folyamatos beruházásokat.

Kiemelte: A jelenlegi fejlesztésekkel – melyet a magyar kormány 1,6 milliárd forinttal támogatott – a magyar cég nemcsak erősíti pozícióit a világban, de jó hírét viszi szeretett régiónknak és a községnek.

Hangsúlyozta: A stratégiai tervezés, a célok világos kijelölése, a versenyképes technológia alkalmazása, a minőségi munka és a partneri együttműködés eredménye, hogy ma itt lehetünk, és egy újabb mérföldkövet üthetünk le együtt a cég élétében.

Ma az új gyártócsarnok és a logisztikai csarnokok felavatásával megkezdődik a nagyarányú fejlesztés következő üteme: egy teljesen automatizált raktár kialakítása és a belső gyártáslogisztika automatizálása. – mondta Nagy István. Hozzátette: Hiszem, hogy az adottságokat és lehetőségeket jól kihasználva sikeresen építhetjük tovább a jövőnket és aktív szereplőként vehetünk részt az új ipari forradalomban. Kívánom, hogy így legyen!

Tosja Zywietz, a SICK AG képviseletében elmondta, hogy 1987 óta követi a magyarországi gazdasági fejlődéseket, ezen belül a kormányzati döntéseket valamint a SICK Kft. növekedési terveit, eredményeit. Köszönetet mondott a magyar kormány támogatásának, hogy a rekord idő alatt felépült új csarnokok környezetének és infrastrukrúrájának megteremtéséhez hathatós közreműködést és támogatást nyújtott.

Lendvai Ivánné, Kunsziget polgármestere a település ökormányzatta nevében mondott köszönetet majd rövid visszatekintést adott az elmúlt 25 év kihívásairól, gazdasági döntéseiről, a beruházások feltételeinek megteremtéséhez szükséges feladatokról. Továbbá biztosította a cég képviselőit jövőbeni támogásáról.

Vidó Imre, a SICK KFt. ügyvezetője beszédében hangoztatta:

A mai, három új csarnok megépítése és termelésének megnyitása a SICK Kft. 27 éves történetének legnagyobb beruházása. Az új építkezéssel a vállalat alapterülete így 26.000 négyzetméterre bővült. Mindez az átfogó fejlődési program része, mely ütemszerűen vezet a további kitűzött célok eléréséhez. Hangsúlyozta: A mai nap fontos állomás a cég életében, de ezzel nem állnak meg, a jövőben további bővítéseket terveznek.