Útfelújítás és csapadékvíz elvezető-rendszer átadás Abdán

Több éves tervezés megvalósításának végére került sor ma Abdán, ahol átadásra került több utca felújítása, többek között a Hunyadi utcáé, a község egyik leghosszabb útszakaszáé, melyen az utóbbi időben már egyre nehézkesebbé vált a közlekedés az ott élők számára. E mellett elkészült a közel 50 köbméter csapadék elvezetésére kiépített csapadékvíz-elvezető rendszer is.

A hivatalos átadón részt vett dr. Nagy István agrárminiszter, Mosonmagyaróvár és térsége országgyűlési képviselője is, aki beszédében elmondta:

A vidék fejlesztése céljából létrehozott Magyar Falu Program 29 millió forint támogatási összeggel biztosította a ma átadott Hunyadi utca munkálatainak megvalósítását.

Ennek eredményeként ma láthatjuk igazán, hogy a sok-sok tervezés, fejlesztési projekt végére hova érkezhetünk: egy teljesen felújított, közlekedési- és biztonsági szempontból is megerősített 110 méternyi útszakaszhoz. Egy olyan fejlesztés eredményéhez, mely a korszerűbb élet lehetőségeit kínálja.  

Nagy István kiemelte: Mindannyian arra vágyunk, hogy a környezetünk, a körülményeink folyamatosan új, kényelmesebb, praktikusabb, biztonságosabb formákat öltsön! Ez a 21. századi emberek elvárása, igénye. Ezeket a feladatokat kell az önkormányzatoknak és a kormányzatnak közösen megoldania.

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke örömteli pillanatnak nevezte a mai átadás napját, mert mint mondta: rengeteg fejlesztési forrás érkezik a megyébe a magyar kormány fejlesztési politikájának köszönhetően, melyeket az együttműködő polgármesterekkel, a tervszerűen felépített projektek mentén sikeresen tudnak megvalósítani. Hozzátette: a megyeszékhelyről kiköltöző lakosok a győri agglomerációban is ugyanazokat a feltételeket, szolgáltatásokat várják el a Győr közeli településeken, ezért minden értelemben kihívás és állandó feladat ezen igények megvalósítása.

Szabó Zsolt, Abda polgármestere is arra hívta fel a figyelmet, hogy a mai átadott fejlesztések nagy lépést jelentenek a község életében. A szolgáltatások minőségi emelése, a komfortérzet folyamatos biztosítása mind a komplexitás növelését szolgálja Abdán. Kifejtette továbbá, hogy a Hunyadi utca felújítására elnyert 29 millió forint Magyar Falu Program támogatást 13 millió forint önerővel, a csapadékvíz-elvezető rendszerre elnyert 90 millió forint TOP támogatást pedig 15 millió forinttal egészítette ki az önkormányzat. Aláhúzta: minden fejlesztés fontos a település számára, mert mindegyik a jövőt szolgálja.

Forrás: AM Sajtóiroda