Acca és Zokni felfedezi Szigetközt II. mesekönyv bemutató

November 12.-én a Rózsa Bútorház adott otthont az Acca és Zokni felfedezi Szigetközt második kötetének bemutatójára. Az eseményre meghívást kapott dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is, aki köszöntő beszédében kiemelte:

Szigetköz, Hanság a mi életterünk, ez vesz körbe bennünket, számunkra ez fontos. Fontos azért, hogy gyermekeink ide jöjjenek haza, mindig ezt a térséget tekintsék otthonuknak. Ez a könyv ebben is segít, hiszen játszva tanítja a gyermekeket hagyományainkra, szokásainkra, mindazon mesékre, mondákra, amik itt történtek Szigetközben.

Éppen ezért ez a mesekönyv sokkal több is annál, mint egy színes-rajzos történet, mert gyakorlatilag a meseszálakkal is ideköti nemcsak a gyermekeket, hanem a felnőtteket is. A 21. században ez sokkal nagyobb jelentőségű, mint akármilyen nagy beruházás, mert így is erősíthetjük ezt a térségi érzést, az otthon érzését, a hovatartozásunkat. S ezért nagyon hálásak vagyunk!

Tuba Szabolcs, a Rózsa Bútorház tulajdonosa arról beszélt, hogy büszke arra, hogy a mesekönyv második kötete a Bútorházból indulhatott hivatalos útjára. Úgy fogalmazott: a mesekönyvek legfontosabb tematikája, hogy iránytű legyen az Olvasók számára, hogyan ismerjük meg a Szigetközt. Elárulta azt is, hogy felnőttként olvasva a műveket is sok újdonsággal szembesült a térség nevezetességeiről, érdekességeiről. Ezért is ajánlja minden Olvasónak!

Gondár Flóra, a mesekönyv egyik szerzője arra hívta fel a figyelmet:

két módon hagyhatunk nyomot a világban: ha gyermekünk születik illetve ha alkotunk valami maradandót. A mesekönyvet a gyermekek már szívükbe zárták, így ezek a történetek megmaradnak akkor is, amikor ők már felnőnek.

Gecsei Ádám, a szerzőpáros másik tagja hangsúlyozta: három éve fogalmazódott meg bennük, hogy szeretnének egy mesekönyvet írni, amely a Szigetközről szól. 2021. tavaszán került a meseboltokba az első kötet, mára kikerült a nyomdából a második kötet, s nem titkolt szándékuk, hogy Acca és Zokni története tovább folytatódik majd 2022-ben.

A könyvbemutató végén Fazekas Csilla olvasott fel egy karácsonyi történetet az Acca és Zokni felfedezi Szigetközt II. kötetéből.

Forrás: AM SajtóFotó: Bánhegyi István