Elkészült az Egészségház Győrladaméron

2021. október 15-én ünnepélyes keretek között adták át Győrladaméron az Egészségházat, mely ettől a naptól háziorvosi, két gyermekorvosi praxisa és a védőnői szolgálata 21. századbeli körülmények között működhet. Az eseményen részt vett dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is.

A tárcavezető köszöntőjében elmondta:

Alapvető dolog ma, hogy minden településen legyenek olyan szolgáltatások, melyek nyugalmat és biztonságot teremtenek. Komoly feladat és kihívás a településeken a háziorvosi szolgálat megteremtése és fenntartása. Erre áldozni, beruházni kell! A győri agglomerációk egyre inkább városias jelleget öltenek, s az ide költőzők keresik ugyanazt az ellátást, infrastruktúrát, amit a városban már megszoktak. A 21.században elvárjuk, hogy mindenki számára adottak legyenek ezek a szolgáltatások.

Térségi országgyűlési képviselőként azt látom, hogy az önkormányzatok tudatos koncepció mentén dolgoznak, fejlesztenek. Ez látszik Győrladaméron is, ahol kitűzött cél, hogy a legkisebbektől a legidősebb generációig mindenki otthon és biztonságban érezze magát.

Pappné Kett Adrienn, Győrladamér polgármestere az alábbi gondolataival nyitotta meg a rendezvényt:

Győrladamér életében nagyon nagy mérföldkő az, hogy átadhatjuk az Egészségházat.

Felidézte: A projekt 2017-ben indult, mely az évek során felhalmozódott műszaki, jogi és pénzügyi nehézségekbe ütközött, így nagyon sok szakember kellett ahhoz, hogy az Európa Uniós projekt így és ilyen szinten elkészüljön. Megjegyezte azt is, hogy eredetileg 50 millió forintos támogatást kaptak a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzattól, majd 2021-ben egy 14,5 millió forintos kiegészítő támogatással tudtak még hozzájárulni a forrásokhoz, melyeket a projekt felemésztett.

A polgármester megköszönte mindenki munkáját, aki bármilyen formában is hozzátett az agglomerációban jogos igényként felmerülő fejlesztés megvalósulásához.

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke hangoztatta:

Jeles nap ez a mai!

Köszönetet mondott Magyarország kormányának, hiszen a kormány biztosítja a megyei önkormányzatokon keresztül azokat a területfejlesztési forrásokat, amelyek nagyon nagy lépésekben tudják növelni a települések életminőségének javulását. Mint mondta: Alapvetés, hogy a megyei önkormányzat területfejlesztési célkitűzése is azt fogalmazza meg, hogy lehetőség szerint mindenhol, ahol arra igény van, tudjanak segíteni.  

Forrás: AM SajtóFotó: Bánhegyi István