Országjárás – sajtótájékoztató Mosonmagyaróvár

Országjárás politikai fórumra várták az érdeklődőket október 15-én 18 órától Mosonmagyaróváron az Irodaház nagytermében. A fórum házigazdája dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője, vendége Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, akik a rendezvény előtt a sajtó részére tartottak tájékoztatót.

dr. Nagy István elmondta:

Az ellenzéki előválasztás arra késztet bennünket, hogy mi is átgondoljuk az elmúlt időszakban közös összefogással elért eredményeinket. A mai este arról szól, hogy feltegyük magunknak a kérdést: Mit veszíthetünk? Mit kell tennünk azért, hogy megvédjük azokat az eredményeket, értékeket, amelyeket közösen elértünk?

Majd hozzátette:


Hálás vagyok Magyar Leventének, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkárának,, mert olyan információkat is tud adni számunkra, amely nagyon releváns az itt élők számára. A covid időszak alatt kialakult határhelyzet ma is érezteti hatását, az osztrák ellenőrzés miatt minden nap nagyon nehéz az átjutás a határon.
Fontos, hogy kapjunk egy áttekintést a magyar politikai helyzetről, beágyazva a nemzetpolitikai vonatkozásokat, külügyi kérdéseket is, hiszen itt a határ mellett nemcsak a hazai dolgainkra kell figyelnünk, hanem fontosak azok az információk is, amik a határ másik oldalán történnek.

Magyar Levente arról nyilatkozott, hogy örül, hogy Nagy István miniszter úr mellett kampányolhat, aki – mint mondta – az egyik leghűségesebb bajtárs volt az elmúlt években. „Mindig készséges és hatékony segítséget, támogatást kaptam tőle, bármilyen problémával, megoldandó feladattal kerestem is meg. Az Agrárminisztérium és a Külügyminisztérium nagyon jó együttműködéssel dolgozik évek óta, szoros napi együttműködésben vagyunk.”

A jelenlegi helyzettel kapcsolatban kifejtette:

A jelenlegi helyzet egy turbulens időszak. Magyarországot és a kormányt több irányból is támadják, melyek egybeesnek most az ellenzéki bohózat asszisztálásával., az ellenzéki törekvések támogatásával. Mindeközben belpolitikailag és gazdaságilag olyan sikereket ér el az ország és a kormányzat, melyek elvitathatatlanok, különösen, hogyha összehasonlítjuk ezeket a 2010 előtti időszakkal. Minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy jövőre megnyerjük a választásokat a külföldi segítséggel építkező, nem kizárólag és talán döntően sem magyar érdekeket képviselő ellenzékkel szemben.

Forrás: AM SajtóFotó: Bánhegyi István