Képviselői megbízólevél átvétel

2022. április 21-én a mosonmagyaróvári Városháza dísztermében vette át dr. Nagy István országgyűlési képviselői megbízó levelét. A hivatalos ünnepségen Dr. Poór Júlia, a Választási Bizottság elnöke, a Nemzeti Választási Iroda beszámolója alapján elmondta: A választás napján a választópolgárok száma a Győr-Moson-Sopron Megyei 5. számú választókörzetben 77.129 fő, szavazóként mindösszesen 56.698 fő jelent meg, a leadott szavazatok száma pedig 55.646. A Választási Bizottság ellenőrizte a szavazóköri jegyzékeket és megállapította, hogy minden rendben volt. A választási Bizottság megállapította, hogy az 5. számú országgyűlési egyéni választókerület eredményes volt, képviselői  mandátumot dr. Nagy István a Fidesz Magyar Polgári Szövetség és Kereszténydemokrata Néppárt szervezetének országgyűlési képviselője szerzett.

dr. Nagy István, országgyűlési képviselő, a Megbízólevél átvételét követő köszöntő gondolataiban kiemelte:

A választók bizalmával élni nagy feladat, nagy felelősség! Külön köszönet azért, hogy három ciklus után is bennem látják azt, akiben megbíznak, s akibe a térség ügyeivel, dolgaival, jövőjével kapcsolatban a jövőjüket helyezik. Ez végtelenül megtisztelő számomra!

Külön köszönöm, hogy olyan gyümölcsöző együttműködéseket sikerült kialakítani, ami ehhez a sikerhez is vezetett.

A képviselő elmondta:

Mindig nehezen élem meg a választási kampányt, mert ott mindig a különbségeket hangsúlyozzuk. Éppen azt, amiben mások vagyunk, ami elválaszt bennünket egymástól. Ezért öröm, hogy ma már újra azon dolgozhatunk, ami összeköt bennünket, ami előre visz, ami ezt a térséget további sikerek felé vezeti.

Nagy István köszönetet mondott a térség polgármestereinek is azért, hogy abban a térségben, amely egy csodálatos természeti környezetben, kíváló gazdasági körülmények között helyezkedik el, folyamatos fejlődés tapasztalható. Mindezt a kölcsönös együttműködésnek, a közös munka gyümölcsének nevezte.

A képviselő az ünnepélyes pillanatok között beszédében hangsúlyozta: Az a hosszú út, ami elvezetett idáig, rendkívül sok megpróbáltatást hozott. Az elmúlt ciklus olyan kihívásokat tartogatott, amely soha nem volt ezelőtt, s ami meghatározta ennek a ciklusnak is az indulását. Az értékek új jelentőséget kapnak, felértékelődnek a emberi együttlétek, a közösségi kapcsolatok – akár ha a covid járvány idejére vagy a szomszéd országban dúló háborúra gondolunk.

Ígéretként pedig meghatározta:

Vállalom mindazt, amit vállaltam eddig az elmúlt három ciklusban, kihangsúlyozva a közösségi értékek képviseletét, annak támogatását, felemelését, mert az élő kövek azok, amelyek ezt a térséget élettel töltik meg, s azt az érzést jelentik, hogy Itthon vagyunk! Ez a mi hazánk! Ez a mi otthonunk!

Azt kívánom, hogy dolgozzunk együtt tovább azon, hogy az „itthon érzése” tovább erősödhessen!

Az ünnepséget követően dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere mondott pohárköszöntőt.

Forrás: AM SajtóFotó: Bánhegyi István