Dunaszegi vásártér alapkőletétel

Közel 100 millió forintos beruházás valósul meg Dunaszegen, melyet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap 64,86 millió forint pályázati összeggel támogat. Az új közösségi piactér alapkő letételére május 21-én került sor.
A kiemelt eseményen részt vett dr. Nagy István agrárminiszter, térségi országgyűlési képviselő is, aki köszöntőjében kiemelte:

A helyi piac hangulata és szerepe egyre erősebb napjainkban, társadalmi szerepe vitathatatlan. Az Agrárminisztérium kiemelten fontosnak tartja, hogy ezekhez a kezdeményezésekhez, eseményekhez minden támogatást megadjon. Az elsődleges dolog azonban mindig az, hogy egy-egy település életében a közösség értéke, legfontosabb alkotóelemei, az ott lakók, hasznos és értékes közösséget tudjanak alkotni.
A miniszter hozzátette azt is, hogy a piac életminőséget javító, helyi gazdaságot erősítő tényező, vidéki megmaradást segítő beruházás. E mellett komoly társadalompolitikai intézkedéseket is hordoz magában.
Minőségi találkozási pont, ahol minőségi termékeket, árukat tudnak kínálni az eladók és termelők.


Babos Attila, Dunaszeg polgármestere a tér történelmi bemutatását, funkcióinak felsorolását ismertette, majd arra hívta fel a figyelmet, hogy a tervek szerint kialakított épületegyüttes olyan modern szolgáltatásokat is biztosít majd a település lakóinak, melyre eddig nem volt lehetőség. A polgármester elmondta: „Lesz itt konyha, kemencével kialakított kalapszín, vizesblokk, mely a családok, a piacra érkező termelők és vásárlók minden igényét ki tudják elégíteni, s ahol gasztronómiai bemutatókat is tudnak majd tartani. „
Hangoztatta azt is, hogy a pályázati összeget az önkormányzat saját forrásból, mintegy 35 millió forinttal egészíti ki.

Ezekkel a gondolatokkal helyezték el az alapkövet Dunaszegen.

Forrás: AM SajtóFotó: Bánhegyi István