Szigetközi Aktív Családi Majális

2022. május 21-én került megrendezésre a Magyar Naturpark Szövetség, a Szigetköz Naturpark és Aktív Magyarország közös szervezésében az I. Szigetközi Aktív Családi Majális. A szervezők célja, hogy megismertessék a Szigetközben rejlő aktív kikapcsolódás lehetőségeit a turistákkal és a helyi lakosokkal egyaránt. Ehhez a legszínesebb programokkal készültek, mely egytől-egyig garantálja az aktív családi kikapcsolódást.

A rendezvényt dr. Nagy István agrárminiszter, térségi országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki köszöntőjében elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy mindenki megismerhesse azt a csodát, melyet Szigetköz kínál az ide látogatóknak. Hozzátette: Teremtett világunk minőségének megőrzése mindannyiunk feladata, nincs fontosabb cél annál, mint hogy megőrizzük e táj szépségét. Ehhez hívunk szövetségeseket, akik segítenek bemutatni mindazt, ami itt található, látható. Felhívják a figyelmet mindarra, amire vigyáznunk kell, amitől igazi érték Szigetköz.

Pető Péter, a Magyar Naturpark Szövetség elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy óriási kezdeményezés eredménye a mai, hiszen számos cég, szervezet és szinte minden szigetközi település csatlakozott az I. Szigetközi Aktív Családi Majális megszervezéséhez. Az elnök beszédében külön megköszönte mindazon emberek és szervezetek támogatását, akik nélkül a rendezvény nem jöhetett volna létre, majd erre a napra megszervezett, gyermekeknek kiírt rajzpályázat eredményeit ismertette.

Petényi Mirko, az Aktív és Ökoturisztikai Nonprofit Zrt. képviseletében elmondta:

Fontos, hogy azokat a helyi kis kincseket, melyeket a Naturparkok gondoznak és rejtenek, sokkal többen megismerjék. Ennek megoldásaként egy rendezvénysorozat keretében szervezik meg szerte az országban az aktív családi napokat. Nem titkolt céljuk pedig, hogy ezek a rendezvények évről-évre minél több látogatóval, szervezővel és bemutatkozási lehetőséggel teljen meg.

Forrás: AM SajtóFotó: Bánhegyi István