Külterületi útátadó Abdán

Abda, külterületi helyi közútjainak fejlesztésére a 2021-ben meghirdetett Vidékfejlesztési Programon keresztül 259.652.130 forint támogatásban részesült. Az elkészült út hivatalos átadójára június 8-án került sor.

Az eseményen dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője elmondta:

Abda önkormányzatának számára a Vidékfejlesztési Program kiváló lehetőséget kínált, hogy a megtervezett projektjeit megvalósíthassa, ezáltal is erősítse a település helyi gazdaságát, valamint a település összetartó közössége számára élhetőbb teret biztosítson.

Aláhúzta: A most átadásra kerülő, közel 2,5 kilométer hosszú út jelentős segítséget nyújt a területen gazdálkodók számára területeik megközelítésében, mindezeken túl pedig közvetlen kapcsolatot teremt a települések között. 

A tárcavezető emlékeztetett továbbá: Fontos, hogy az önkormányzatok is partnerek a vidékfejlesztési céljaink megvalósításában, ami kellő visszaigazolást jelent a további fejlesztéseket szolgáló támogatási rendszer hatékony működtetéséhez.

Ez a beruházás kiváló példa arra is, hogy ha egy település, egy közösség összefog, akkor egy dologból több cél is megvalósítható. Ezáltal elmondható, hogy egy új élettér is létrejöhetett a horgásztó környékén.

Szabó Zsolt, Abda polgármestere köszönetet mondott a projektben résztvevőknek, s arra hívta fel a figyelmet, hogy bár utat építettek, számos szabadidős tevékenységhez is teret adtak, amely tovább növeli a projekt értékét, eredményességét.

Németh Tamás, a Pannónia Kincse Leader Egyesület vezetője közölte: a Leader Egyesületek saját forrással és feladatokkal rendelkeznek, kiszélesített tevékenységi körük által azonban az útfejlesztések menedzselésében is segítenek tapasztalataikkal.