Élhető települések – fejlesztések Kisbodakon

Kisbodak Község Önkormányzata a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázaton elnyert 25 millió forint támogatás és saját erő felhasználásával valósította meg az „Élhető települések – fejlesztések Kisbodakon” elnevezésű pályázati konstrukciót. A TOP_PLUSZ  projekt fizikai befejezéséhez érkezett. A fejlesztés során megújult Kisbodak központi parkja, az artézi kút és a boglyakemencék környezete. A csapadékvíz elvezetése a területről biztonságosabbá vált, a játszótér mellett pedig egy füves kispálya is létesült.

A községi ünnepélyes átadón került sor a Magyar Falu Program pályázatán elnyert 6.476.000 forint támogatás felhasználásával megújuló  Szabadság utca átadására is. Az íves, térkővel készült út  mára a faluközpont egyik díszévé vált.

dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője ünnepi köszöntőjében elmondta: 

Gratulálok a beruházásokhoz, melyek méltán tükrözik Kisbodak község összetartó erejét, együttgondolkodását! A faluban mindenhol érződik, hogy gondos gazdák lakják. Ez a kiemelt figyelem tükrözödik vissza az önkormányzat munkájában is, ahol a tudatos tervezés az infrastrukturális, a jóléti és a közösségi élet fejlesztéseit együttesen képviseli. Ennek pedig teremtő ereje van, amit a mai napon is megtapasztalhatunk.

Tímár Gábor, Kisbodak polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy Kisbodak fejlődése egyaránt köszönhető a sikeres pályázatoknak, a jó kormányzati együttműködéseknek valamint az önkormányzat és a lakosság együttgondolkodásának. Ezek eredménye az az előremutató változás, mely a település szinte minden részén látható. 

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzat elnöke egy összetett, komplex fejlesztés eredményének nevezte a kisbodaki önkormányzat munkáját. Hozzátette: A TOP_Plusz pályázatokat Magyarország kormánya – az Európai Uniós források méltatlan megvonása miatt – saját költségvetésből finanszírozza. Vállalásának kifejezett célja a vidék erősítése, infrastrukturális fejlődésének elősegítése.  Ennek egyik kiemelt példáját tekinthetjük meg ma Kisbodakon is.