Kung Fu és Wushu Magyar Bajnokság Mosonmagyaróváron

2022. november 19.-én Mosonmagyaróváron került megrendezésre a Kung Fu és Wushu Magyar Bajnokság Döntője. A rendezvény résztvevőit dr. Nagy István agrárminiszter, Mosonmagyaróvár és térsége országgyűlési képviselője köszöntötte, aki beszédében kiemelte:

 Nagy örömmel érkeztem ma a Kung Fu és Wushu Magyar Bajnokság Döntőjére. Az pedig kiváltképp fellelkesít, hogy az évben mind a két Országos Bajnokság és a Magyar Bajnokság is itt, Mosonmagyaróváron került megrendezésre. Ehhez külön gratulálok a városvezetésnek és a szervezőknek, hiszen épp azért dolgozunk hosszú évek óta a városi sportfejlesztési koncepción, hogy ilyen nagy rangú események otthont találjanak a városban.

A tárcavezető kitért továbbá a mosonmagyaróvári Chang Shaolin Kung Fu Sportegyesület közel tíz éves fennállása alatt elért sikereire, kiemelte neves edzőit, képviselőit valamint a versenyre kvalifikált tagjait.

A Kung Fu-val kapcsolatban pedig megjegyezte: „Azt mondják a kung fu nem sport, hanem harcművészet. Mégis rengeteg párhuzam található a két fogalom között. Együttműködésre, kitartásra tanítanak, nemcsak a test, hanem a lélek és a szellem erősítésére, edzésére is szolgálnak. Egészségmegőrző szerepük van, amely hosszú távon fejti ki valódi értékeit.

Ahhoz azonban, hogy az itt felnövekvő generáció minél hamarébb megtapasztalja ezeket az értékeket, szükség van odaadó mesterekre is. Olyan emberekre, akik gyermekeink mellett szívvel-lélekkel ott állnak, erőt, hitet bátorítást adnak számukra ahhoz, hogy életvitelükkel, önfegyelmükkel akár példaképekké is váljanak.

A hivatalos versenyt Varga István, a Magyar Tradicionális Kung Fu és Wushu Szakszövetség elnöke nyitotta meg, aki a görögországi Európa Bajnokságról  hazaérkezett magyar válogatott köszöntése után szintén köszönetét fejezte ki a helyi kung fu sportegyesület felé az országos versenyek Mosonmagyaróváron történő megszervezéséért, lebonyolításáért és a jövőbeli közreműködésért, mellyel nagy mértékben emelik a verseny színvonalát.

Forrás: Am Sajtó