Kungfu/Wushu Országos Bajnokság Mosonmagyaróváron

A Magyar Kung Fu és Wushu Szakszövetség október 14-én rendezte meg a Kungfu/Wushu Országos Bajnokság II. forulóját Mosonmagyaróváron. Az esemény azért is volt különleges, mert hivatalosan itt köszöntötték az augusztusban Kínában megrendezett 9. Kungfu Világbajnokság 16 magyar versenyzőjét.

Csodálatos eredmények születtek, köztük két világbajnoki érem is. – mondta köszöntőjében dr. Nagy István agrárminiszter, Mosonmagyaróvár és térsége országgyűlési képviselője, aki Magyarország Kormánya nevében, név szerint is köszöntötte a versenyzőket:  Arutyunjan Aurora és Simon Viktória  világbajnokokat, Vizi Enikő, Nitas László Olivér és Arutyunjan Mária ezüst érmeseket, Szatai Zoltán bronzérmes helyezettet továbbá Arutyunjan Adelaida, Arutyunjan Anna-Maria, Balogh Barnabás, Herczeg András, Horváth Dóra, Kardos Gábor, Kun Enikő, Lobitz Adél, Nitas Kevin János és Petőcz Levente sportolókat.

A tárcavezető hangsúlyozta: Ők azok, akik mindannyiunk számára bebizonyították, hogy a kínai harci tornának igenis van létjogosultsága a magyar sportban, amely nemcsak küzdősport, hanem harcművészet is.

Leszögezte: Mi magyarok, nyitott szívű nemzet vagyunk. Fogékonyak az újra, a szépre, a jóra. S bár a kung-fu az ázsiai nép ősi kultúrájának része, büszkék vagyunk arra, hogy ebből az értékből is ilyen szép eredményeket sikerült átmenteni saját kultúránkba. Ezzel is tovább erősítve a magyar sport és a nemzetközi sportélet viszonyát.

Varga István, a Magyar Kung Fu és Wushu Szakszövetség elnöke az országos szervezet nevében köszönötte a megjelent versenyzőket, az országos bajnokság küzdelmeihez jó versenyszellemet, tiszta küzdelmeket kívánt.