Megújult a Szigetköz Körzeti Általános Iskola Darnózselin

Lezárult a 334 millió Ft-ból megvalósult fejlesztés a Szigetköz Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. A projekt hivatalos átadójára október 13-án került sor Darnózselin.

A Magyarország Kormánya által biztosított 136,79 millió forint többlettámogatással megvalósuló beruházás eredményeként akadálymentesítettek és korszerűsödtek a tantermek, új informatikai terem került kialakításra, továbbá egy örző-védő rendszer is kiépítésre került a műfüves és multifunkciós pálya telepítése mellett. Régi hiányt pótolt az aula megépítése, mely az iskola igazi közösségi terévé nőtte ki magát.

dr. Nagy István agrárminiszter, Mosonmagyaróvár és térsége országgyűlési képviselője beszédében a 2017-ben indult pályázati munkát összegezte. Kiemelte: a mai projektátadó üzenete mindaz a hozzáadott érték, ami a gyermekeinket a mai felnőtté válásban segíti. Hozzátette: nagyon fontos, hogy a tanulók milyen körölmények között sajátítják el mindazt a tudást, ami az identitásuk erősítéséhez, a közösségépítéshez, legfőbb értékeik kiaknázásához szükséges. A Szigetköz Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a fejlesztéseknek köszönhetően modern és korszerű intézménnyé vált, amely nemcsak a gyermekeket, hanem Darnózseli jövőjét is szolgálja.

Fettikné Szabó Krisztina, a Szigetköz Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóhelyettese az iskola vezetése nevében köszönte meg mindazt a felújítást, mely az ide járó 130 gyermek korszerű oktatását biztosítja.

Péterfyy Balázs, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarország Kormányának álláspontja szerint a tanulásba befektetett energia mindig a többszörösét adja vissza. Ezért az oktatás-nevelés fejlesztése mindig a legjobb út. Ennek kiváló példája a Darnózselin megvalósított komplex beruházás is, hiszen a projekt keretében megvalósult beruházások hozzájárulnak az intézmény által nyújtott szolgáltatások minőségének, ezáltal az oktatás színvonalának, eredményességének növeléséhez.

dr. Nagy Adél, a Győri Tankerületi Központ igazgatója a megvalósuló pályázatok kapcsán arra tért ki, hogy mindegyik a helyi igényekre reagált, így a lehető legtöbb tartalommal és hiánypotló eszközökkel, szolgáltatásokkal sikerült bővíteni a köznevelési intézményeket.