Lébényi Liszt Ferenc Vegyeskar könyvbemutató

Fennállásának 102. évében ünnepelte a Lébényi Liszt Ferenc Vegyeskar fennállásának 100 évét bemutató könyv bemutatóját. A rendezvény védnöke dr. Nagy István agrárminiszter, Mosonmagyaróvár és térsége országgyűlési képviselője volt.

A tárcavezető a kórus nyitánya után mondta el ünnepi gondolatait, melyben hangoztatta:

Sok vegyeskar működik a megyében. 100 éves kórus azonban talán az egész országban is csak Lébényben található. A kórus tagjai közt minden korosztály képviselteti magát A generációról generációra átívelő munka átörökíti a mindazt a tudást, melyet a közösség a kezdetektől hordoz magával. Ettől fejlődik, válik egyedivé és megismételhetetlenné, igazi családdá ez a kórus.

Nagy István kiemelte továbbá: Két évvel ezelőtt, 2022-ben ünnepeltük a kórus száz éves fennállását. Ma, erről a szépkorú közösségről szóló könyvet tarthatjuk a kezünkben, mely részletesen, képes beszámolókkal tarkítva mutatja be az elmúlt évtizedek munkában és sikerekben gazdag történéseit. Gyönyörű szépek a zenei felvételek, a kórushoz igazított kották és a többi archivált beszámoló, de ezen értékek megőrzésében igazán nagy jelentőséget ez a könyv jelenthet.

Kovács Gábor, Lébény polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy a történelem pillanatai elmúlnak, de a Lébényi Liszt Ferenc Vegyeskar, mint egy aranyszál egy régi szövetben, örök időre beírta magát Lébény történetébe. Aláhúzta: Kiemelkedő generációs munkája és tevékenysége révén a kórus élete beleivódik a lébényiek életébe, mindennapjaiba.

Lenzsér Józsefné, a Lébényi Liszt Ferenc Vegyeskar elnöke köszönötet mondott a támogatóknak valamint bemutatta a könyv kiemelt érdekességeit, a kották és élménybeszámolók mellett felvonultató régi tagok memoárjait valamint hangsúlyozta: a könyvben szereplő QR kódok segítségével ezentúl bárki belehallgathat a szépkorú kórus által feldolgozott zeneművekbe.