Szemes Művek Kft. 30 éve tűzön-vízen át

Megható és emlékezetes évfordulóval ünnepelte a jánossomorjai Szemes Művek Kft., fennállásának 30 éves évfordulóját április 19-én.
Fazekas Imre, a Szemes Művek Kft. ügyvezető igazgatója a vállalkozás telephelyén fogadta üzleti partnereit, dolgozóit, barátait, ismerőseit, majd egy rövid köszöntővel arra hívta fel a figyelmet, hogy „elkészült élete minden olyan attrakciója, amit kitűzött magának.” S hogy ezek mind megvalósulhattak, azért mindenkinek köszönetet mondott.


Dr. Nagy István agrárminiszter, Mosonmagyaróvár és térsége országgyűlési képviselője a kormány nevében mondott köszönetet Fazekas Imre helytállásáért, kitartásáért, az agráriumban betöltött szerepéért. Mint mondta: Fazekas Imre, a Szemes Művek Kft. által bebizonyította és hittel megmutatta, hogyan lehet Magyarország nyugati határszélén versenyre kelni, gazdálkodni, eredményeket elérni.

Kiemelte: Fazekas Imre óvári gazdász, agrárközgazdász, növényorvos, címzetes egyetemi docens első generációs agrárvállalkozó, aki hitével, lelkesedésével, szaktudásával és tenni akarásával példaértékű teljesítményt produkált az elmúlt 30 évben. Munkásságának méltó üzenete van, amit a következő generációnak is át kell adni.
A miniszter felhívta a figyelmet az elkövetkezendő időszak agrártámogatási lehetőségeire is. Emlékeztetett: „Elérkezett a komoly beruházások ideje.”


dr. Tóth Tamás, a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér karának dékánja a Szemes Művek Kft. és az egyetem szoros együttműködését taglalta. Beszédében hangsúlyozta: a Szemes Művek Kft. több, mint húsz éve Mintagazdaságként működik, fontos résztvevője minden kari rendezvénynek. Megjegyezte: Az óvári kar ma nem tartana ott, ahol tart, Fazekas Imre nélkül.


Lőrincz György, Jánossomorja polgármestere az agrárvállalkozás és a város közös együttműködését emelte ki köszöntőjében, miközben felidézte az ügyvezető legfontosabb közösségépítő- és előmozdító szerepét is, mellyel 30 éve töretlenül szolgálja mind a civil, mind a gazdasági életet Jánossomorján.


Tóth Péter, Lipót polgármestere, a Lipóti Pékség tulajdonosa mint családi és gyermekkori barát köszöntötte Fazekas Imre családját, a Szemes Múvek Kft. dolgozóit, üzleti partnereit.