Műfüves pályával gazdagodott Dunasziget

35 millió forintból épült műfüves pálya Dunasziget központjában, melyet augusztus 31-én adtak át hivatalosan a lakosság és a közösségek számára. Az  eseményen részt vett Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője, a Dunasziget Községi Sportegyesület elnöke is.

Nagy István köszöntő beszédében elmondta:

Gratulálok Dunasziget Önkormányzatának és minden lakosának ahhoz, hogy újabb beruházással gazdagodtak. A településen így egy olyan lehetőség született, ahol a fiatalabbaktól a legidősebbekig mindenki megtalálhatja azt a mozgástevékenységet, ami az ő életének minőségét jobbá teheti.

Majd kiemelte:

Dunasziget nagyon szerencsés helyzetben van, hiszen fantasztikus természeti szépséggel, értékkel rendelkezik. E mellett pedig a képviselő testületben mindig olyan döntéseket hoznak, hogyan lesznek olyan beruházásai, épített értékei, befektetései, melyek kifejezetten a jövőnek, a felnövekvő generációnak szólnak. Ez egy nagyon szép dolog.

A jövőnek szóló beruházások értékei nem mindig látszódnak a mában, de nagyon fontos dolog, hogy a falu megteremtse a XXI. századi jövőjét.

Ha a fiatalok megtalálják itt a mozgás lehetőségét, óhatatlanul az egészségüket védik és egy edzettebb, egészségesebb generáció tud felnőni.

Minden egyes 1 forint beruházás a sportba, 4 forintot takarít meg az egészségügyön.

Állítsuk Dunaszigetet a környék példájának, hogy mérettől függetlenül minden településen lehet csodát tenni. Ha van hozzá akarat és elszántság, akkor a magyar kormány a lehetőséget mindnyájunk számára igyekszik biztosítani.

Cseh Benjamin, Dunasziget polgármestere arról számolt be a résztvevőknek, milyen községet érintő változások, fejlesztések zajlottak az elmúlt években. Felhívta a figyelmet arra, hogy Dunasziget olyan település, ahol kiemelt szerepet kap az oktatás, ahol fontosak a tradíciók, az aktív civil közösség munkája és az élet mindennapi részét képezi a testmozgás, a sport.

Sokat teszünk azért, hogy a sportot népszerűsítsük, folyamatosan legyenek utánpótlások és egyre többen válasszák az egészséges életmód mellett az aktív sportot is. Az átalakuló társadalmi szokások arra öszötnöznek bennünket, hogy több energiát, több eszközt fektessünk be annak érdekében, hogy minél több fiatalt kihozzunk a friss levegőre, a pályára.

Az átadott műfüves pálya részleteiről így nyilatkozott a polgámester:

A pálya egy kivételes TAO finanszírozásból épült, a Magyar Labdarúgó Szövetség pályázati kiírásán keresztül. A szervezet a szerényebb gazdasági környezetben lévő településeknek  megyénként évente egyszer írja ki azt a támogatást, ami 10 % önrésszel már megvalósítható. Ezt tudtuk bevállalni.

Az építkezési munkák júliusban kezdődtek és augusztus elején meg is volt a műszaki átadás. Így az iskolai oktatás napi szinten tudja használni szeptembertől, de a létesítmény szabadon igénybe vehető a sportegyesületek és minden korosztály számára.

A pálya éves karbantartását az önkormányzat vállalta.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Horváth László, a Magyar Labdarúgó Szövetség területi igazgatója.

A beszédek sorát Tóth Péter, a Győr-Moson-Sopron megyei Magyar Labdarúgó Szövetség társadalmi elnökségi tagja zárta.

A sport szeretete a szülőktől a nagyszülőkig nagyon fontos. A sport az egészséges életmód mellett megtanítja gyermekeinket arra, hogy a sikerért meg kell dolgozni!

Erre a lehetőségre Dunasziget Önkormányzatának két évet kellett várni, de ma látszik igazán, hogy a támogatás a legjobb helyre érkezett.

Ha mindenki a saját környezetében megteszi a tőle telhető legszebbet, legjobbat, akkor tényleg egy egészségesebb, boldogabb világot élhetünk. Kívánom, hogy sok egészséges gyermeket neveljünk közösen!

Forrás: AM Sajtó Fotó: Bánhegyi István