Öttevény-Abda kerékpárút átadó

A térség lakóinak sok éves vágya teljesült be az Öttevény-Abda közötti kerékpárút megépülésével, melynek hivatalos átadójára október 14-én került sor.

Tudjuk, érezzük, látjuk mekkora szükség van ezekre a beruházásokra, ezért a 2020-ban elnyert, 210.300.000 Ft támogatott összeget Magyarország Kormánya segítségével 2023 februárban 415.318.480 Ft-ra sikerült módosítani. Mindezt azért, hogy minden cél, amit kitűztünk, maradéktalanul megvalósulhasson a térség fejlődése érdekében. – mondta az átadó ünnepségen dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője. A tárcavezető beszédében négy kiemelt célt sorolt fel. A környezetvédelem, a gazdaságfejlesztés, az egészségmegőrzés valamint a turisztikai célú megvalósulás lehetőségeit, melyeket a 2.447 méter hosszúságú aszfalt burkolatú kerékpárút mind magában hordoz.

Utat építünk, de minőségi életet teremtünk. – húzta alá Nagy István, majd hozzátette: A beruházás valódi értéke az az életminőség-változás, amit a kerékpárút használatával elérhetünk. Magyarország kormányának legfőbb cékitűzése, hogy ’vidéken élni’ valódi életminőséget jelentsen minden állampolgár számára.

Bider Zsolt, Öttevény polgármestere történelmi pillanatnak nevezte a mai kerékpárút átadót. Kiemelte: Fontos értékkel gyarapodott Öttevény községe, amely a település jövőbe vetett hitét is jelképezi.  

Németh Zoltán, Győr-Moson-Sopron Vármegye Közgyűlésének elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy Öttevény-Abda közötti kerékpárút megépülésével olyan turisztikai attrakció is megvalósult, mely évek óta hiánypótló volt. A beruházás ugyanis lehetővé tette, hogy ezen szakasz megépülésével a település teljes mértékben bekapcsolódhat az Alsó-Szigetközi kerékpáros körtúra útvonalába. Ezzel egyúttal sikerült biztosítani a település keleti irányú csatlakozását az Atlanti-óceántól a Fekete-tengerig húzódó EuroVelo6 európai kerékpáros útvonalhoz is.