Termény- és Virágkiállítás Kimlén

11. alkalommal gyűlt össze a Kimlei Kertbarátok Köre Kimlén, hogy megtartsák hagyományos Termény- és Virágkiállításukat. A rendezvény szervezői mellett idén dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is köszöntőt mondott.

Kimlén a kertbarátok teremtik meg az Édenkertet és a Paradicsomot, az ő kertjeik az Ígéret földjei. Rendkívüli időszak után és lehet, hogy előtte is vagyunk, de az itteni eredmények azt mutatják, hogy minden körülmények ellenére mindenki tette a dolgát, amikor kellett, s vetett, amikor vetni kellett. Mindezt azért, hogy aratni is lehessen.

A kiállításon olyan csodákat sorakoztattak fel, amit csak a kétkezi munkát végző ember tud előállítani. Erre a sikerélményre lesz szüksége majd a jövő generációjának is.

Ha megtanított a vírus valamire, akkor az az, hogy az önellátásnak milyen fontos szerepe van. Nincs biztosabb annál, ha az ember a saját kertjében tudja leszedni a zöldségeket, gyümölcsöket.

Eller Gizella Kimle polgármestere beszédében azt emelte ki, hogy a közel 100 fős társaságból 75 lelkes kimlei kertészkedő egész éves munkáját mutatja be a tárlat, dúsan virágzó növényekkel, illatozó gyümölcsökkel, friss zöldségekkel.

A Kimlei Kertbarátok Köre egy olyan közösség, amit egy világot fenyegető járvány sem tud elrettenteni! Elmaradtak ugyan az összejöveteleik, de megtalálták a módját, hogyan tartsák a kapcsolatot egymással.

A helyi TV segítségével adtak tanácsokat, mutatták be kertjeiket, osztották meg tapasztalataikat. A hagyományos buszos kirándulások helyett pedig kerékpárra ülve térképezték fel a térség látnivalóit.

Minden elismerésem a Kimlei Kertbarátok Köre közösségé, példamutató minden korosztály számára az a találékonyság, rugalmasság, életkedv és jókedv, amit köztetek átélhetünk!

A polgármester ezt az alkalmat ragadta meg arra is, hogy köszönetet mondjon a karantén ideje alatt az önkénteseknek, akik kitartó és önzetlen segítségükkel járultak hozzá a pandémiás időszak élhetőbbé tételéhez.

Króneisz Flórián, a Kimmlei Kertbarátok Kör vezetője a kiállításmegnyitón számolt be az éves tervekről, melyeket még januárban határoztak el, s melyeket egytől egyig felülírt a koronavírus, hiszen a közösség tagjainak nagy része a veszélyeztetett korosztályba tartozik. E helyett olyan megoldásokat, lehetőségeket kerestek, melyekkel folytathatják több éves megkezdett munkáikat. Így került sor a helyi TV rendszeresen jelentkező kertészeti adásaira, a „Tour de Kimle” kerékpártúrákra, s végül a mai esemény méltó megszervezésére.

Gazdagabbak lettünk! Olyan dolgokat láttunk, hallottunk, tanultunk, amire jó visszaemlékezni!

A vezető külön kiemelte a helyi két óvoda és iskola munkáját, segítségét, valamint az önkormányzat nagylelkű támogatását. A rendezvény elmaradhatatlan eseménye az év legszebb kertjeinek díjazása, ami idén sem maradt el. A díjazottakat oklevéllel és könyvvel ajándékozták meg.

Forrás: AM sajtóFotó: Bánhegyi István