Tornacsarnok felújítás átadó és Fittzámoly rendezvénymegnyitó

Győrzámoly tavaly nyerte az összesen mintegy 19 millió forintos beruházáshoz azt a 85%-nyi támogatást a Belügyminisztériumtól, mellyel meg tudott újulni a tornacsarnok beltere. A hivatalos átadóra április 2-án került sor, amikor is a sportcsarnok-avató keretében megrendezésre került a FittZámoly sorozat Lendület napi rendezvénye is. Az eseményen tiszteletét tette dr. Nagy István agrárminiszter, térségi országgyűlési képviselő, aki beszédében elmondta:


A magyar Kormány értékválasztása egyértelmű: a keresztény alapok, a nemzet, a vidék és a család teremtő erejének megerősítése. Mert már idejében felismertük, hogy hazánk akkor lehet hosszú távon erős, ha nemcsak a gazdasági, hanem a közösségépítő, kulturális és sport fejlesztéseket is felkarolja.
A most elkészült fejlesztések teljes mértékben biztosítotják a 21. századhoz méltó, korszerű feltételeket a diákok számára, ami sokkal több annál, mint amit elsőre gondolnánk. Gyermekeink ugyanis nem csupán testnevelés órán vesznek majd itt részt, hanem a rendszeres testedzés élményét megtapasztalva, azt is felismerhetik, milyen nagyszerű érzés egy csapat tagjaként egymásért küzdeni.


A tárcavezető kiemelte azt is, hogy a legfontosabb beruházások mindig azok, amelyek közösséget építenek, legyen ez a kultúra, oktatás, egészségügy vagy a sport terén. Attól lesz ez élhető, otthonos, szerethető egy település, egy közösség, hogy együtt építik fel azt. Legyenek büszke győrzámolyiak, legyenek büszke magyarok!


Pulai Nikoletta, Győrzámoly polgármestere ünnepi köszöntőjében mindenkinek megköszönte a segítséget, támogatást, különösen Nagy István miniszternek.
Kifejtette: a mai napnak két célja van. Az egyik, hogy a győrzámolyi közösség életében egy nagyon fontos fejlesztés valósult meg, melynek eredményeként a tornacsarnok belső felújítása történt meg. Megújultak az öltözők, az előterei, a tusolók, szaniterek, a folyosó, a lépcső és beltéri nyílászárók valamint korszerűsödött a világítás.


A polgármester aláhúzta azt is, hogy a munkafolyamatok során helyi vállalkozókkal dolgoztak, akik lokálpatrióta módjára szívükön viselik a település fejlődését.
A másik cél a FittZámoly rendezvénysorozat, melynek több állomása volt már 2021-ben és 2022-ben is. A kezdeményezéshez minden civil szervezet csatlakozott, melyet külön elismerésnek nevezett Pulai Nikoletta, a közösségépítés szempontjából.

Forrás: AM SajtóFotó: Bánhegyi István