Új út épült Győrladaméron

795 méter teljes útszakasz újult meg Győrladaméron a Magyar Falu Program keretében. A projekt hivatalos átadására május 1-jén került sor, melyen Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is részt vett.

A teljes pályázati összeget – 25.555.130 Ft, mely 100% finanszírozásban állt rendelkezésre -, 2019-ben nyerte el az önkormányzat az előző önkormányzati választási ciklusban.

Nagy István miniszter, országgyűlési képviselő a nemzetiszínű szalag átvágása előtt mondott beszédet a jelenlévőknek és a sajtó képviselőinek.  

Az élet él és élni akar, a dolgoknak pedig haladni kell előre a nehéz időszakokban is!

Kiemelte: Ez az út hozzájárul a Győrladaméron élők minőségi életéhez és a megújulás fontos építőköve lehet. A nehéz idők tanítanak meg leginkább arra, hogy segítséget kérni és segítő kezet nyújtani is ugyanolyan fontos. Így tudunk hozzájárulni egy-egy közösség fejlődéséhez.

A Magyar Falu Program a járványveszély időszakában sem állt le. A pályázatok zajlanak, a munkák folyamatosan benyújtásra kerülnek. A tervezéseket folytatni kell, az egyeztetéseket véghez kel vinni ahhoz, hogy a járvány elmúltával sorra következhessenek majd az új beruházások, átadások.

Pappné Kett Adrienn Győrladamér polgármestere arról számolt be, hogy az utca, mely a pályázat keretein belül nagyon jó minőségű útburkolatot kapott, nagyon fontos közösségépítő szerepet tölt be a település életében. Mint mondta:

 A győrladaméri Mátyás király út egy olyan fontos infrastruktúrális hálózat, amely akár jelképe is lehet a fejlődő falunak, hiszen szinte csak fiatal családok laknak itt.

A járda tavalyi beruházásként valósult meg az Önkormányzat finanszírozásában. A jelenlegi fejlesztés segítségével új burkolat került az aszfaltra és megoldott lett a vízelvezetés is. A családok számára a településrész közlekedésbiztonsági szempontból is kiváló.

A polgármester az idei tervekkel kapcsolatban elmondta:

Szeretnénk idén több, kisebb beruházást megvalósítani, ezért négy Magyar Falu Program felhívásra is készülünk. Ezek között szerepel orvosi eszköz beszerzés, óvodai kerítés felújítás, közterületi eszközök vásárlása, felújítása valamint járdaépítés is.

Forrás: AM sajtóFotó: Bánhegyi István