10 éves Lébény városa

Várossá avatásának tizedik évfordulóját ünnepelte az idei Ízörző Városnapokon Lébény városa. A hagyományossá vált főzőverseny eredményhirdetése előtt dr. Nagy István agrárminiszter, térségi országgyűlési képviselő köszöntötte a város polgárait.

A tárcavezető rámutatott:  „Lébény lakosságszáma stabil, területe, mozgástere és szolgálatatásai egyre bővülnek. Ám van egy olyan állandóság, melyet minden, szívből érző lébényi magáénak tud, s amely az elmúlt tíz évben, a városiasodással még jobban előtérbe került. Ez pedig a helyi identitás iránt érzett felelősségük. Az egymás- és a köz-ért érzett tisztelet olyan megnyilvánulása ez, melynek valódi közösség-kovácsoló ereje van. Talán ez Lébény igazi ereje!   Nagy István beszámolt az előző évek városi infrastuktúrát érintő nagyobb beruházásait, mint például a Lébényi Bölcsőde megépítése, a Városháza teljeskörű felújítása vagy épp a régi pompájában tündöklő Nádasházra, amely ma már Helytörténeti Múzeumként funkcionál.

Kiemelte továbbá a civil rendezvényeket is, melyek messze földről ide csalogatják a meleg szívvel érkezőket. Ilyen az országos zarándoklat a Szent Jakab templomhoz, a Mályvavirág rendezvény, a megyei tájfutó verseny, a fogathajtó verseny, a rotációs kapa verseny, a Vox Angelica női kórus és a Lébényi Liszt Ferenc Vegyeskar műsorai, melyek mind – mint mondta – nem jöhettek volna létre e város polgárainak elkötelezett hite nélkül.

Éppen ezért azt kívánom Önöknek, hogy soha ne akarjanak mások lenni, mint amik: Vidék a városban! Mert ez a város ebben a legjobb és mindig az is marad: Lébény, egy kis város, nagy szívvel!

Az ünnepi köszöntő után a Nagy István miniszter Kovács Gábor, Lébény polgármesterével átadták a 16 csapattal induló városi főzőverseny díjait és felvágták az erre az alkalomra készült tortákat is.

Forrás: AM Sajtó