100 éves a levéli sport

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a Levél Községi Sportegyesület, hiszen idén ünnepli fennállásának 100. esztendejét. E jeles esemény alkalmat adott arra, hogy megköszönjék, elismerjék minden olyan aktív sportember munkáját, akik felelősséggel, tisztes helytállással, kitartással és szorgalommal segítették és segítik ma is a levéli sport, jelenleg 5 szakosztállyal működő egyesületét. Az ünnepi megemlékezésen részt vett dr. Nagy István agrárminiszter, térségi országgyűlési képviselő is, aki beszédében elmondta:

Aki felölti magára a levéli mezt, az felelősséggel tartozik a település jó hírnevéért, a sportegyesület múltjáért és meghatározó tagja a jövő építésének. Mert a sportnak nem csak egészségmegörző szerepe van, itt Levélen különösen érzékelhető az a közösségi háttér is, mely biztos támaszt, erőt és hitet ad a pályára lépő sportolónak. Ha nem így lenne, nem ünnepelhetnénk ma a századik évfordulót. Ez idő alatt számtalan nagy példakép emelkedett ki innen, gondolok itt akár Sastin Mariannra, Sipos Lillára vagy Weisz Szilviára, de meg kell említeni azt is, hogy nemcsak az igazolt játékosok érdeme az elmúlt száz esztendő. A csapat-és egyéni teljesítmények nem a semmiből születnek, sportos családok, elkötelezett, fanatikus rajongók szeretete, buzdítása is benne van az eredményekben.

Ez az ünnepségsorozat bizonyítja Levél erejét. A közösség jövőbe vetett hitét. Ehhez gratulálok ezen a szép nyári napon minden kitüntetettnek, a falu lakóinak, s kívánom, hogy elődeik szívósságával küzdjenek Levélért.

Kiss Béla, Levél Község polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy egy település színeiben a településért sportszerűen küzdeni magasztos feladat, felemelő érzés. A sportpályán az ellenfél tisztelete, tudásának elismerése olyan emberi nagyságról tesz bizonyságot, mely magánéletükben is az egyik legnagyobb erény. Ezt megtanulni, ezzel emberként együtt élni kizárólag egy közösséghez való tartozás által lehetséges.

Dr. Pető Péter, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzat alelnöke Győr-Moson-Sopron Vármegye Szolgálatáért díjat adományozott Levél Községi Sportegyesület számára.

Babai Dezső, Levél Községi Sportegyesület elnöke „Kis sportklub nagy egyéniségekkel” szlogennel határozta meg az egyesület elmúlt száz évét. Majd hozzátette: Van kire büszkének lennünk és ez meghatározza az egyesület jövőjét is.

Forrás: AM Sajtó