Megnyílt a KOMP 2023

A mosonmagyaróvári Szent István Napok programsorozat nyitó rendezvényeként nyílt meg a nagyközönség előtt is a KOMP 2023 kiállítása pénteken. A megnyitón dr. Nagy István agrárminiszter, Mosonmagyaróvár és térsége országgyűlési képviselője és Dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere mondott ünnepi köszöntő beszédet.


A Kortárs Művészeti Panoráma az eltelt tíz esztendőben nemcsak kultúrát, hanem közösséget is épített. Népszerűsége mind az alkotók, mind a közönség körében töretlen. A KOMP immár évek óta a régió kitüntetett figyelemmel kísért képzőművészeti eseménye, mely összeköti a művészeket a Duna két partján. – mondta a tárcavezető.

Nagy István arra is felhívta a figyelmet, hogy ott volt a művészeti társulás első kiállítás megnyitóján, jelen van a tizediken és ott szeretne lenni a következő években is mindegyiken, mert fontosnak tartja a művészek munkáját, azt a minőséget és mindazt az élményt, melyet számunkra nyújtanak az installációik által. Kiemelte: Társadalmunkban felelősséggel tartozunk azért, hogy impresszióik által a jövő nemzedék is jól láthassa, hogyan gondolkodnak kiemelt és elismert művészeink a Duna egyik és másik oldalán.


Dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere felidézte, honnan indult a KOMP társulata tíz évvel ezelőtt, s hogy ma büszkén állhatnak a tizedik évforduló alkalmából az újabb megnyitón. Hangsúlyozta továbbá, hogy óriási bátorság és felelősség a művészek részéről, hogy munkáikon keresztül látni engedik lelküknek azt az érzékeny részét, mely mindazt a világszemléletet és lenyomatot tükrözi, amit és ahogyan ők érzékelnek. Zárszóként újabb megújulásra, az értő közönség nagyobb elérésére buzdította a résztvevőket.

Forrás: AM Sajtó

Fotó: Bánhegyi István