Győrladaméri Községi Általános Iskola új épületrész átadó

A Győri Tankerületi Központ a Magyar Falu Programnak köszönhetően 2 db sikeres, mintegy 135 millió forint összértékű támogatást nyert el a Győrladamér Községi Általános Iskola korszerűsítésére, férőhely bővítésére vonatkozóan.

Pappné Kett Adrienn, Győrladamér polgármestere köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy a Győrladaméri Községi Általános Iskolában 187 tanulóval indított 2023/24-es tanév méltó az itt kialakult elhivatott, családias és magas színvonalú munkához. Ennek megkoronázása a mai épületrész átadó, melyet a 7. osztályosok vehettek birtokba.

Dr.Nagy Adél, a Győri Tankerületi Központ igazgatója arról beszélt, hogy a tankerület 65 iskolájában 2200 elsős diák kezdte meg a tanévet, ebből 20 kisdiák a Győrladaméri Községi Általános Iskola falai között. A mai átadó kapcsán kiemelte: az önkormányzattal való kíváló együttműködés eredményeként magas színvonallal megépített új tanteremmel bővült a győrladaméri iskola, mely további nyugodt hátteret és biztonságot nyújt a felnövekvő generáció számára. Az építkezéssel kapcsolatban megjegyezte: a lendület nem áll meg, a következő projekt tervei is már elkészültek.

dr. Nagy István agrárminiszter, Mosonmagyaróvár és térsége országgyűlési képviselője arra emlékeztetett: „Amikor egy iskolát bővíteni kell, az mindig nagy előrelépést jelent. Fejlődés az iskolai környezet, a település és a térség számára egyaránt. Olyan kellemes gond, melyet szívesen vállalunk.”

Vázolta továbbá: A Győri Tankerületi Központ a Magyar Falu Programnak köszönhetően ma 2 db elnyert pályázattal, Támogatási Okirattal rendelkezik a Győrladamér Községi Általános Iskola korszerűsítésére, férőhely bővítésére vonatkozóan. Az első felújítási ütem támogatási összege: 29.984.700,- Ft, melynek eredményeként egy új, 52 m2-es tanterem kialakítására került sor, amely a mai kor kívánalmainak teljes mértékben megfelel.

Az elnyert pályázat második üteme alapján – további 104.999.790,- Ft támogatási összeggel – pedig egy újabb tantermet alakíthatnak ki, a jelenlegi épületegyütteshez történő ráépítéssel.

Hozzátette: ez elkövetkező hónapokban közel egy milliárd forint értékű támogatás érkezik iskolabővítésre a térségbe.

Forrás: AM Sajtó