Új csoportszobával bővült a Dunaszegi Napközi Otthonos Óvoda

2023. szeptember 8-án új csoportszobát avattak Dunaszegen, a Napközi Otthonos Óvoda kibővített részlegeként.  Dunaszeg Község Önkormányzata egy 100% intenzitású pályázattal bővíthette az intézményt. Az így elnyert 121.134.000 forint támogatási összegből egy új csoportszobával valamint kapcsolódó kiegészítő helyiségekkel (mosdók, tároló, iroda) bővült  az épület. 

A hivatalos átadó ünnepségen részt vett dr. Nagy István agrárminiszter, Mosonmagyaróvár és térsége országgyűlési képviselője is, aki köszöntőjében elmondta: az elmúlt években 13 településen adtunk át új bölcsődét vagy bővítettük, fejlesztettük a meglévő intézményt. a bölcsődéből kikerülő kisgyermekek további elhelyezést kívánnak, erre pedig ma már az óvodai rendszernek is fel kell készülnie.

Szívből gratulálok Dunaszeg Község Önkormányzatának, hogy a Napközi Otthonos Óvoda férőhely-hiányát egy 100% intenzitású, sikeresen benyújtott TOP_Plusz pályázat segítségével tudták megoldani.

Hozzátette: A mai átadó esemény ezért nemcsak egy épületfejlesztést, hanem a gondoskodást, a jövőbe vetett hitet is jelenti. Egybecseng azzal a kormányzati szándékkal, hogy javuljon a vidék foglalkoztatási helyzete, a családok életminősége.

Babos Attila, Dunaszeg polgármestere felidézte a 1970-es évektől működő dunaszegi óvoda történetét, kitérve a tobbszöri bővitési munkálatokra. Kiemelte: Bízunk abban, hogy a kibővített, jelenleg 100 fős óvoda sokáig ki tudja majd szolgálni az itt élő családok igényeit!

Németh Zoltán. a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzat elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar kormány helytáll az Európai Unió helyett – utalva a visszatartott uniós forrásokra -, hiszen az elmúlt évek bölcsőde-fejlesztéseit követően lehetőséget ad a továbbiakban az óvodai és iskolai feljesztésekre is az uniós jelleggel lebonyolított pályázatok által, megelőlegezve annak forrásait.

Forrás: AM Sajtó