130 millió forintból épült új bölcsőde Halászin

Május 17-én adták át Halászi lakói számára azt az új oktatási intézményt, mely a település legkisebbjei számára tölti majd be közösségi funkcióját.

A bölcsőde avatására Nagy István miniszter, a térség országgyűlési képviselője is meghívást kapott. A tárcavezető beszédében az építkezés jelentőségére hívta fel a figyelmet, s a község további fejlődésére, fejlesztésére biztatta a helyi képviselő testületet.

Kevés olyan 110 millió forint van, ami jobb, hosszabb távú befektetés, mint bölcsődét építeni. A gyerekek otthonosan érzik itt magukat, ez mutatja azt a nevelői munkát, ami a legjelentősebb. Gratulálok a Halászi  képviselőtestületének a döntésért, hogy felismerték azt, hogy a település fejlődéséhez nélkülözhetetlen az új bölcsőde épülete. A továbbiakban is csak bíztatni tudom a település polgármesterét és a képviselőtestületet, hogy merjenek fejleszteni, ambíciózus terveket megfogalmazni, hiszen látszik, hogy az itt élőknek erre igényük van.

.

Széles Sándor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja példabeszédekkel idézte fel, mekkora jelentőséggel bír egy gyermek érkezése a családban, egy bölcsődei létesítmény kialakítása az önkormányzatok számára.

Boldog az a közösség, ahol ilyen mosolygós gyermekek fognak élőkövekké válni. Gratulálok az önkormáyzatnak, mert azt látni, hogy Halászi közössége mindent megtesz azért, hogy az itt született gyermekekben a lehetőség és a tehetség kibontakozhasson.

.

.

dr. Pető Péter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke a TOP projekt gazdájaként üdvözölte az új építményt ünneplő közönséget.

A projekt címe: Halászi és a Szigetköz gyermekeiért, de úgy gondolom, hogy Szigetköz egésze büszke lehet erre az épületre. Halászi olyan település, ahol egy csodás, két termes bölcsődét átadva sem szűnik meg a várólista. Ez is meggyőzheti a szülőket, hogy gyermekeik jó és szeretettel teli közösségbe kerülnek.

Halásziban az elmúlt években felújították az iskolát, korszerűsítették az óvodát és most érkeztek el az alapokhoz, a bölcsődéhez. a születések számát nézve Halászin tavaly 28, idén várhatóan több, mint 30 gyermek születik, ami azt jelenti, hogy a bölcsődében továbbra is marad a várólista.

Majthényi Tamás, Halászi polgármestere az építkezés költségvetési adatairól és a település terveiről tájékoztatott:

Beruházásaink során mindig igyekeztünk szem előtt tartani azt, hogy a közbeszerzési törvénynek megfelelve, de lehetőleg helyi vállalkozókkal együtt dolgozzunk projektjeinken, ezzel is garantálva a minőségi munkát.

110 millió forintot nyertünk TOP pályázon, amiből közel 100 millió forint a beruházás, építkezés költsége. Az építőanyagárak növekedésének köszönhetően 130 millió forintra nőtt a költségvetés, ami azt jelenti, hogy a 100%-os támogatáshoz 30%-ot kellett még hozzá tennünk saját erőből. Ez szintén helyi pénz, helyieknek. Szeretnénk beruházásainkat, felújításainkat továbbra is bővíteni.

Forrás: AM Sajtóiroda Fotó: bánhegyi István