Megnyílt a Lipóti a Sziget Közért – Magyarok Boltja Lipóton

Május 10-én került sor az első – hálózati rendszerre álmodott -, Magyarok Boltja hivatalos átadójára, Lipóton. Az eseményre Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési  képviselője is meghívást kapott. A miniszter köszöntő beszédében hangsúlyozta:

Ez az üzlet megtestesíti mindazt, amerre a magyar agráriumot vinni szeretnénk. Nekünk is van egy szlogenünk: ’A termőföldtől az asztalig’ címmel. Ennek a beruházásnak a mottója is ugyanez. ’Minőség magyar földből, magyar kézből, hazai termelőkkel’

Ha az ellátási láncot minél inkább lerövidítjük, annál inkább biztosított az élelmiszerek minősége és a garanciája. A lipóti boltban a magyar élelmiszeripar legnevesebb termékei láthatóak.

El kell érnünk azt, hogy a magyar termelők ne vetélytársak, hanem szövetségesek legyenek, hogy hazai gazdaságot építve Magyarországon belül lehessen erősíteni egymást. A hazai gazdasági érdek pedig az egyik legfontosabb dolog, mindnyájunk érdeke!

Tóth Péter Lipót polgármestere, a Liptói Pékség és a Lipóti a Sziget Közért bolt tulajdonosa arra hívta fel a figyelmet, hogy a község képviselő testülete több évtizede kitűzte azokat a célokat, melyek sorra valósulnak meg. Mint mondta:

dr. Tóth Zoltán, a Lipóti Pékség ügyvezető igazgatója az üzleti modell megvalósításáról, céljairól nyilatkozott.

„Minőség magyar földből, magyar kézből, hazai termelőkkel, mindent a vevőkért” – erre  a szlogenre építettük fel azt a filozófiát, ami ennek az üzleti modellnek a működését jellemzi.

A regionalitás az az alapgondolat, amit szerettünk volna itt megvalósítani. Helyben élni, helyi élelmiszereket vásárolni, amivel ellenőrizhetőbb, hitelesebb, biztonságosabb és mindenképpen frissebb alapanyagok kerülnek majd az asztalra. – zárta beszédét a vezető.

Forrás: AM SajtóFotó: Stipkovits Veronika