176 millió forintból épült Mosonmagyaróvár legújabb bölcsődéje

176 millió forint TOP pályázatból épült az a bölcsőde, melyet május 3-án adtak át Mosonmagyaróváron. A Margaréta nevet viselő intézmény jelenleg a térség legmodernebb, lifttel és speciális tornaszobával felszerelt bölcsődéje. A hivatalos átadásra Nagy István miniszter, a térség országgyűlési képviselője is meghívást kapott. A képviselő köszöntő beszédében elmondta:

Örülni jöttem és gratulálni, hogy ezt az új intézményt ma hivatalosan is átadhatjuk a város részére.

Mindaz a munka, ami ma Mosonmagyaróváron zajlik, annak az eredménye, hogy a városnak biztos jövőképe van. Olyan célja és olyan lehetőségei, melyek mind azt mutatják, hogy jó itt élni, és a helyiek itt képzelik el a jövőjüket.

A miniszter kiemelte:

A térség sikeres jövőre van ítélve,  mert a vidék Magyarországa erősödik és élni akar! Ez garantálja a fejlődést gazdasági, szociális és kulturális téren is, aminek ma itt is szemtanúi lehetünk.

A képen: dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere, dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője és Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke beszédében Magyarország kormányának kiemelt támogatási rendszerére hívta fel a figyelmet.  

A jelenlegi családtámogatási intézkedésekkel olyan lehetőségeket kapnak a családok, mellyel bátran lehet vállalni több gyermeket is. A nagyobb gyermekszületési létszámokhoz több intézmény is szükséges. Elmondható, hogy sorra nyitnak ki, fejlődnek, bővülnek az iskolák, óvodák. A bölcsődék építésével pedig nagy hiányt pótol a kormány.

Az elnök kitért a megye ezzel összefüggő gazdasági adataira is:

Győr-Moson-Sopron megyében elértük a teljes foglalkoztatottságot, 1% alá került a munkanélküliség. Így minden egyes bölcsődei férőhely létrehozásával, lehetőséget adunk arra is, hogy 1 fővel növeljük a munkerőpiacot, melyre nagy szükség van.

Margaréta Bölcsőde hivatalos átadó ünnepség

dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár város polgármestere arról beszélt, hogy mindazok a magasztos célok, melyeket megfogalmazunk egy bölcsődeépítés kapcsán – úgymint családtámogatás, gazdaságpolitika, foglalkoztatottság -, mind háttérbe szorul, amikor azt látjuk, hogy a kicsi gyermekek élettel töltik meg az épületeket.  Hangsúlyozta:

Ez a város olyan fejlődési szakaszát éli, amikor ez a két csoportszobás, 26 férőhelyes épület még mindig nem elég, folyamatos túljelentkezés van. Elmondható, hogy Mosonmagyaróvár városa valóban egy virágzó közösség, mely készen áll a következő bölcsőde építésére.

Forrás: AM Sajtó Fotó: Bánhegyi István