30 éves a Lipóti Pékség

Harminc éves fennállását ünnepelte június 5-én a Lipóti Pékség, mely ünnepségre az ország egész területéről ideérkeztek dolgozói, meghívott vendégei.
A jeles eseményen köszöntőt mondott dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is. A tárcavezető elmondta:

A Lipóti Pékség története olyan, mint egy népmese, ahol a család legkisebb fia útra kel, hogy megvalósítsa álmait. Ma ennek az álomnak a 30. évfordulóját ünnepeljük. Mindez nemcsak országos szinten, de ma már nemzetközi színtereken is folytatódik. Egy olyan fantasztikus eredmény, mely egy teljesen új dimenziót nyitott a magyar sütőipar történetében.


A cég filozófiájával és további terveivel kapcsolatban megjegyezte: a dolgozók iránti tisztelet, a magyar kézműves termékek értéke és minősége melletti szilárd elköteleződés valamint az új eljárások, trendek felé való nyitottság lehet a Lipóti Pékség sikerének titka.

Nagy István a kormány és a magyar gazdaság nevében köszönetet mondott Tóth Péter ügyvezetőnek valamint a Lipóti Pékség családjának, hogy a covid idején sem vonultak home-office-ba, s biztosították Magyarország mindennapi kenyér ellátását. Tiszteletre méltónak és hálásnak nevezte a Lipóti Pékség munkásságát, elért eredményeit s további céljait.


Tóth József Péter, a Lipóti Pékség alapítója, ügyvezetője felidézte az elmúlt 30 év legnagyobb eredményeit és kihívásait, külön kitérve azokra a fordulópontokra, melyek a cég életében sorsdöntőek voltak. Elmondta az is, hogy az 1992-ben, 4 fővel elindított helyi péküzemben 55 kg pékárut sütöttek óránként. Ma ez a szám Lipóti Pékség országos hálózatára vetítve több 10.000 kg/óra.
A cégvezető kiemelte azt is, hogy számára a dolgozói a legfontosabbak a vállalkozás életében. Ezért külön is köszöntötte őket s kitért arra, hogy az ő jólétük, gyarapodásuk a cég sikere is.
Az új célokkal kapcsolatban pedig megjegyezte:

Hirdetni fogjuk Magyarország minden településén, hogy a Lipóti Pékségben minden nap, nyitástól zárásig, bármilyen napszakban minőségi, friss, meleg pékáruval és kibővített szolgáltatásokkal várjuk a vásárlókat!


A további célkitűzésekkel kapcsolatban leszögezte: továbbra is szembe mennek a multi cégekkel, hittel és tapasztalattal vállalják a kézműves termékek iránti elkötelezettségüket s legmagasabb minőség jegyében.


A 30 éves évforduló egész napos programokkal várta nemcsak a meghívott vendégeket, hanem a kilátogató érdeklődőket is.

Forrás: Am SajtóFotó: Bánhegyi István