Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar Diplomaátadó Ünnepi Kari Tanácsülés

2024. február 9-én tartotta a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar Diplomaátadó Ünnepi Kari Tanácsülését. A most végző hallgatókat dr. Nagy István agrárminiszter, dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgámestere és az egyetem vezetői köszöntötték.

Dr. Nagy István köszöntőjében emlékeztetett:

Az agrárium és az élelmiszeripar folyamatos fejlesztése nemzetgazdasági szempontból és a magyar társadalom fennmaradása szempontjából is nélkülözhetetlen. Olyan fordulóponthoz érkeztünk, amely a precíziós és digitális agrártechnológa segítségével még több  lehetőségeket ad az innovációra, a fejlesztésre, a versenyképesség növelésére, a víz- és energiatakarékos, környezetbarát, biztonságos és gazdaságos élelmiszerelőállítás gyakorlatának oktatására és kutatására.

Kiemelte: Ezekkel az információkkal Önök, mint végzős hallgatók már mind rendelkeznek. Kérjük, fordítsák ezt a tudást és tapasztalatot a magyar agrárium fejlődésére!

Aláhúzta továbbá: az agrárium jövőképe, és fő célja, hogy biztonságos és minőségi élelmiszert biztosítson az emberek számára. Hozzátette: az Óvári Gazdászok közössége mindig támogatni fogja az innen elszármazott diákjait, „családtagjait”.

Dr. Tóth Tamás, a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar dékánja beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a több, mint kétszáz éves mosonmagyaróvári egyetem a Széchenyi István Egyetemhez való csatlakozása óta milyen jelentős fejlődéseken ment keresztül. Mint mondta: Rendkívül pozitív az egyetem elkötelezettsége a kar fejlesztése iránt.

A dékán az utóbbi nyolc év számos nagy változásait is felsorolta, kiemelve, hogy ez a fejlődési lánc itt nem áll meg, további lehetőségek előtt állnak. Aláhúzta: Magyarország egyik legdinamikusabban fejldődő felsőoktatási intézménye a Széchenyi István Egyetem, amelynek keretében az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar is folyamatosan megújulhat, mind a agrárdigitalizáció, mind a vidékfejlesztés, mind pedig a fenntartható élelmiszergazdaság oktatási területeit tekintve is.

Dr. Árvay István polgármester arra kérte a ma frissen diplomázott hallgatókat, hogy törekedjenek tudásuk minél szélesebb kiteljesítésére mind a hazai, mind az eruópai térségben.