Polgármester és képviselőjelöltek bemutatása Mosonmagyaróváron – sajtótájékoztató

dr. Nagy István országgyűlési képviselő, a Fidesz mosonmagyaróvári szervezetének elnöke, Ondré Péter a Mosonmagyaróvári KDNP elnökével és Pető Péter, a helyi Nemzeti Fórum elnökével közösen adtak tájékoztatást a 2024-es önkormányzati választáson indított jelöltjeikről.

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség mosonmagyaróvári szervezete, a mosonmagyaróvári Kereszténydemokrata Néppárt és a helyi Nemzeti Fórum közös jelölése és döntése alapján Mosonmagyaróvár polgármesterének a következő ciklusban is dr. Árvay Istvánt ajánljuk.

dr. Árvay István az egyik legtapasztaltabb képviselő, aki több, mint 25 éve vesz részt a város közéletében, az önkormányzati munka minden fázisában. Olyan tapasztalt városvezető, aki az önkormányzati testületben egységet tudott teremteni. Az egység mindig erőt jelent és ez az erő az eredményekben is megtestesül. – ismertette Nagy István. – Az elmúlt 10 évben bővült Mosonmagyaróvár lakossági létszáma, infrastruktúrája, megújult szinte minden intézménye és fokozott szerepet kapott a zöld megújítás is, ami a város élhetőbb élhete szempontjából jelentős előrelépés.

dr. Árvay István polgármester elmúlt két ciklusban betöltött munkájának eredménye, hogy soha ennyi pénzügyi tartaléka és ilyen erős gazdasági ereje nem volt a városnak, mint jelenleg, továbbá ilyen gyors és látványos fejlődést sem tapasztalhattuk még Mosonmagyaróvár város életében, mint ez elmúlt évtizedben. Ez mind olyan eredmény, melyet a városlakók is értékelnek.

Alűhúzta: Azt szeretnénk, ha Mosonmagyaróvár városa továbbra is stabil, sikeres, biztonságos és gazdasági erőtől duzzadó város legyen, ennek garanciája dr. Árvay István.

Ondré Péter, a Mosonmagyaróvári KDNP elnöke a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: Mosonmagyaróvár város hajóját az elmúlt öt évben viharban kellett kormányozni, komoly inflációs és gazdasági spirálban kellett egyenesben tartani és stabilan vezetni. A jelölőszervezetek egyértelmű és határozott  döntést hoztak amellett, hogy jó és sikeres volt a kormányzás az elmúlt ciklusban.

Ondré Péter azt kérte a sajtó munkatársaitól, hogy továbbítsák Mosonmagyaróvár város lakói felé, hogy velük együtt támogassák dr. Árvay István megválasztását és a helyi képviselőjelöltek munkájának folytatását a soron következő júniusi választáson.

Pető Péter, a helyi Nemzeti Fórum elnöke arról beszélt, hogy a Nemzeti Fórum mosonmagyaróvári és Győr-Moson-Sopron vármegyei szervezete is büszke arra a munkára, ami az elmúlt másfél évtizedben elvégzett. A Nemzeti Fórum a KDNP és Fidesz koalíciónak 2021-től egységes része, amely egy dinamikus és folyamatos fejlődést adott a városnak. Az elvégzett képviselői munka a garancia a folytatásra valamint ennek a polgári értékekek vállaló közösségnek az ereje a biztosítéka is egyben, hogy a jövőben is ugyanilyen intenzitással és eredményességgel fognak dolgozni.

dr. Árvay István polgármester visszaidézte az elmúlt 25 évben, 5 ciklusban végzett munkásságának főbb lépcsőit, kiemelt eredményeit, s arra hívta fel a figyelmet, hogy mindez nem valósulhatott volna meg, ha nem sikerül az egyetértést, az igazi teremtő munkát megalapozó hátteret kialakítani a képviselőtestületben. Mint mondta: Akkor lehet igazán szépet, jót és nagy fejlődést hozó munkát alkotni, amikor béke és nyugalom van a teljes képviselőtestületben, amely más települések politikai viszonylatait tekintve is kiemelkedő jelentőségű.

Aláhúzta: Ezt a békés, értéket teremtő munkát szeretném a továbbiakban is folytatni!

A jelölő szervezetek a polgármester jelölt után a képviselőtestületet is bemutatták. Így a 2024-es helyi önkormányzati választásokon Mosonmagyaróvárt az egyes körzetekben az alábbi személyekkel kívánják képviseltetni:

  1. körzet: Keszeiné Siklósi Zsuzsanna
  2. körzet: Ondré Péter
  3. körzet: Németh Sándor
  4. körzet: Iváncsics János
  5. körzet: Staár Katalin
  6. körzet: Szabados Tamás
  7. körzet: Muráncsik László
  8. körzet: ifj. Csorba Dezső
  9. körzet: Frauhammer Csaba
  10. körzet: Kránitz László