Atlétikai pálya átadó Mosonmagyaróváron

Ünnepélyes keretek között és az ünnephez méltóan a „Három város” elnevezésű atlétikai verseny keretében tartották meg Mosonmagyaróvár új, professzionálisan minden igényt kielégítő atlétikai pálya avatóját. Az eseményen jelen volt dr. Nagy István agrárminiszter, Mosonmagyaróvár és térsége országgyűlési képviselője is, aki beszédében felidézte a tíz évvel ezelőtt itt található állapotokat, körülményeket, utalva arra, hogy Mosonmagyaróvár akkori álmai mára teljesen megvalósulni látszanak. Mint mondta: „Akkor csak gondolatban terveztük a sportcsarnok megépülését, ma már kettő is van a városban. Nagy reménységgel vártuk, hogy Mosonmagyaróvár felkerüljön Magyarország sporttérképére egy MB1-es csapat által, s ma már arról beszélünk, hogy a mosonmagyaróvári kézilabda csapat legyőzte az ETO együttesét. Hihetetlen, de igaz, hogy mindezek megtörténnek s ezért végtelenül hálásak és büszkék lehetünk!”

Kiemelte: az egykori gimi pálya az elszántság, a hit és akarat együttesének köszönhetően mára egy profi felkészítő pálya lett minden atlétikát szerető sportoló számára.

Aláhúzta: Mosonmagyaróváron sportfejlesztései a város felnövekvő generációjának, felnövekvő kincsének egészségét szolgálják, ezért a legfontosabb fejlesztések közé tartoznak.

Nagy István, országgyűlési képviselői pozicíójában továbbá arra hívta fel a figyelmet, hogy a városban minden évben megrendezett iskolai válogatóverseny szervezésében vállalja, hogy országos szintű válogatott edzőket, szakembereket toboroz, felfedezve helyi a tehetségeket, kimagasló eredményeket elérő diákokat.

dr. Kiss Krisztián, a Mosonmagyaróvári Atlétikai Club (MAC) elnöke úgy fejezte ki magát: „Lassú rajt után célhoz értünk.” Leszögezte: Ez a projekt csak úgy jöhetett létre, hogy minden hivatalos támogató egyben sportszerető, a városért és a helyi sportért tenni akaró polgár. Ez az elszántság látszik minden elért fejlesztésen.

dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár város polgármestere emlékeztetett: Mosonmagyaróvár város vezetése az egyesület megalakulásától kezdődően stratégiai sportnak tekintette és tekinti jelenleg is az atlétikát, támogatást nyújt a működéséhez, a szabadtéri edzések helyszínéül szolgáló atlétikai sportpálya fenntartásáról is gondoskodik. Hozzátette: Nincs ma olyan polgár Mosonmagyaróváron, aki ha sportolni szeretne, ne találna magának professzionális szintű szakágat a városban. Felsorolásában az atlétika mellett kitért a jégpálya, a vízisport, a csapatsportok városban elérhető lehetőségeire.

Gyulai Miklós a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke hivatalos elfoglaltsága miatt levélben köszöntötte a versennyel összekötött pálya avató eseményre érkezett megjelenteket, melyben rögzítette: „Mosonmagyaróvár a sport elkotelezettje.” Leszögezte továbbá: Mosonmagyaróváron tökételetes munka zajlik a versenysport irányában elkötelezett tehetségek gondozásában, nevelésében, erre számos, országos és világszintű sporteredmény tanuskodik.

Forrás: AM Sajtó