Lickói út átadása Mecséren

Történelmi pillanatnak nevezte dr. Nagy István agrárminiszter, Mosonmagyaróvár és térsége országgyűlési képviselője a pénteken Mecséren átadott Lickói út felújítását. A közel 90 millió forint értékű beruházással kapcsolatban elmondta: minden olyan beruházás, amely Mecsér és a térség árvízvédelmét, fejlődését szolgálja sokkat többet ér, mint amennyit forintokban. számokban jelent. Felidézte: ennek az útnak régóta hagyománya volt, de a lehetőségek most tették elérhetővé annak teljes felújítását.
Hozzátette: minden infrastruktúrával ellátott terület a minőségi élet színtere. Ez áll azon kormányzati szándék mellett is, mely szerint a vidéki élet egyenes arányú a minőségi élettel.


A Lickói út fontos összekötő út volt már az 1919-es évektől kezdve – hangoztatta Csaplár Zoltán, Mecsér polgármestere, hiszen ez az a mezőgazdasági kültetületi út, mely a termőföldet, a község éltető erejét összeköti a faluval. Az összetett és bonyolult tulajdonosi rendszer révén eddig még nem kerülhetett sor az út minőségi rendbe tételére, egy Vidékfejlesztési Program által hirdetett pályázat elnyeréséhez azonban minden érintett öszefogott, a szükséges forrásokat is előteremtették, így valósulhatott meg a felújítás.
A polgármester beszédében kitért a tíz évvel ezelőtti árvíz eseményeire is – amikor is ezen az úton keresztül tudták csak megközelíteni a települést -, emlékeztetve az akkori összefogás példaértékű jelentőségére. Ezt az összefogást azóta is érzi, élvezi a település, többek között az útfelújításhoz szükséges önerő, saját forrás megteremtésében is.


Széles Sándor, Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal főispánja a mecséri lakosok itszta és egyenes lelkéhez hasonlította a most átadott egyenes útszakaszt és gratulált a Mecséren mély gyökereket eresztett közösségi adakozás hagyományához.

Forrás: AM Sajtó