Ballagók fája faültetés Darnózselin

Negyedik éve kerül megrendezésre Darnózselin a Ballagók fája elnevezésű program, ahol a Szigetköz Körzeti Általános Iskola ballagó diákjai tiszteletére ültetnek el egy-egy fát a község vezetői a ballagó diákokkal együtt. A programot az Agrárminisztérium harmadik éve támogatja facsemetékkel. Idén 18 fával járult hozzá a minisztérium a hagyománnyá vált eseményhez.

dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője a faültetésen elmondta:

Öröm látni Darnózseli jövőjét! A Ballagók fája program több szempontból is kiemelkedő esemény. Környezetvédelmi szempontból nincs fontosabb feladatunk, mint teremtett világunk védelme. A ma ballagó diákoknak újabb felelősséget is helyez a vállára, hiszen a most elültetett fa gondozásával egyben felelősséget is kap naka település életében. Szimbolikus jelentősége révén pedig a fa gyökere jelképezi az otthont, mely mindig visszavárja a most útra indulókat. Olyan erős alapot biztosít, mely minden szélben és viharban megvédi majd őket. 

Némethné Molnár Andrea, Darnózseli polgármestere az esemény generációkon átívelő, értékteremtő jelentőségére hívta fel a figyelmet. 

Kovács Péter erdész, a VOSZ Győr-Moson-Sopron megyei elnöke, az esemény fő szervezője egy rövid biológia és történelem óra keretében ismertette a fák természetvédelmi jelentőségét.  Továbbá bemutatta a faültetés technikáit, szabályait. 

A Darnózseli Alapítvány nevében Bősi Éva mondott köszöntőt, kiemelve az Alapítvány eddigi munkásságát. Hangoztatta azt is, hogy a ma elültetett 28 fából 10 darabot az Alapítvány vásárolt a település részére.