Új Egészségház épül Levélen

Levél település életének legnagyobb volumenű beruházása kezdődött május 11-én, amikor az új Egszségház Alapkő-letételére került sor. Az eseményen Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is beszédet mondott.

Egymás mellett élni békében, biztonságban. Hálásan köszönöm, hogy ez irányban történő fejlesztéseket a választókerület szinte minden településén láthatunk, tapasztalhatunk. Ennek egyik kimagasló példája Levél Község Önkormányzata, ahol egy új Egészségház épül. A bruttó 398 millió forintos beruházással a település életének legnagyobb volumenű beruházása kezdődik.

 A tárcavezető kiemelte: Magyarország kormánya felelősen döntött, amikor TOP-PLUSZ pályázatán keresztül lehetőséget biztosított az önkormányzatok számára az egészségügyi alapellátást biztosító szolgáltatások bővítésére, korszerűsítésére. Ezáltal 250 millió forint támogatásban részesült Levél Község Önkormányzata, amelynek segítségével a régóta tervezett felújítás megtörténhet. 

Komoly feladat és kihívás a településeken a háziorvosi szolgálat megteremtése és fenntartása. Erre ugyanúgy áldozni, beruházni, fejleszteni kell! Így történt ez Levélen is, ahol jelenleg egy több, mint száz éves épület ad helyet a helyi egészségügyi szolgáltatásoknak. A 21.században  azonban elvárjuk, hogy a mindenkit érintő szociális ellátások az elérhető legmagasabb szinvonalon álljanak rendelkezésünkre.

Az önkormányzat 148 millió forintos önerejével együtt, bruttó 398 millió forintos összberuházással 2025-re ígyegy egyszintes, 330 négyzetméteres  egészségügyi komplexum épülhet, melyben az orvosi rendelő, a védőnői szolgálat és egy több funkciós rendelő is helyet kap majd.