Bölcsőde alapkőletétel Bezenyén

196 millió forint, vissza nem térítendő támogatásból épül bölcsőde Bezenyén. Az alapkőletételre március 10-én került sor ünnepélyes keretek között.

„A magyar kormány évekkel ezelőtt öt pillérre építette családpolitikáját. Alapvetés, hogy a család a fenntarthatóságunk záloga. Ezért rögzítettük, hogy a családpolitikát az édesanyákra kell alapozni, és az egész ország működését családbaráttá kell változtatni.” – mondta köszöntő beszédében dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője. Kiemelte továbbá, hogy 2021 óta országszerte több ezer új bölcsődei ellátást biztosító férőhely létesült Magyarországon, a kormány csaknem 50 milliárd forintos keretösszegű pályázati felhívásának köszönhetően. Hozzátette: Ebből az egyik sikeres pályázat Bezenye Község Önkormányzatáé.

A tárcavezető beszédében hangsúlyozta: Aki bölcsődét épít, az bizony bízik a jövőben, bízik a településben. Bízik abban, hogy a fiatalok megtalálják ebben a kis faluban is a boldogulásukat. Mert hisznek a közösségben, a gyökereikben és szeretettel adják azt tovább gyermekeiknek is.

Ezzel pedig olyan példát és alapot nyújtanak számukra, mely valóban stabil és folyamatosan növekvő népességgé kovácsolja Bezenye község lélekszámát.

Márkus Erika, Bezenye Község polgármestere arról beszélt, hogy a települési számok alapján mára szükségessé vált Bezenyén egy bölcsődei intézmény építése. Az egy csoportszobás, 12-14 gyermek ellétéséra alkalmas intézmény 3 új munkahelyet is teremt a községben. A polgármester emlékeztetett: A ma épülő bölcsőde a helyi családoknak újabb  lehetőséget és biztonságot jelent majd.

A felbokrétázott épületet a jövőbe vetett intézmény szimbólumának nevezte. Megjegyezte: Fejlesztések nélkül egyetlen település versenyképessége sem garantálható. Bezenye ebben a tekintetben az elmúlt három évben kiállta a próbát. Ezért a jelenlévő vezetőknek, képviselőknek és a falu lakosságának is köszönetet mondott.

Forrás: AM Sajtó