Felújított önkormányzat épületének átadása Bezenyén

Kívül-belül megújult Bezenye Község Önkormányzati épülete, melynek eredményeként már teljesen új, modern környezetben és biztonságos körülmények között fogadhatják a hivatali dolgozók a falu lakóit.

A felújított épület hivatalos átadó ünnepségén dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett: A Magyar Falu Program kiemelt feladata a vidék fejlesztése. Ezért is kezeli a Program elkülönített keretként a Faluházak felújítására szánt költségeket. Bezenye Község Önkormányzata ebből a keretből 2020-ban közel 14 millió forintot, 2021-ben pedig csaknem 15 millió forintot hívott le, melyet tetőfelújításra valamint az épület külső és belső felújítására fordított.

A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy a Községháza épületének felújítása annak jelképe, hogy a falu készen áll a megújulásra. Azt mutatja, hogy a község önkormányzata a jövőbe, a fejlődés irányába mutató célokat tűz ki maga elé. Amilyen biztonságot nyújt ma az épület, olyan biztos lábakon áll a település jövője is.

Márkus Erika, Bezenye község polgármestere a meglepetések projektjének nevezte az átadott épület többszöri átalakítással befejezett felújítását. Külön köszönetet mondott Magyarország kormányának a 20 millió forint, gyorssegélyként érkező, vissza nem térítendő belügyminisztériumi támogatásért, mely a tetőfelújítás munkálatai közben keletkezett beázás okozta károk javítását finanszírozta.

Hangsúlyozta: az elmúlt időszakból már csak az emlékek maradtak. Mint mondta: a hivatalban dolgozók a megújult környezetben pozitív szemlélettel, hittel és tenni akarással dolgoznak, s segítenek a község lakói számára kisebb-nagyobb ügyeik, gondjaik intézésében is.

Forrás: Am Sajtó