Bringapark átadó Vámosszabadin

Az Országos Bringapark Program keretein belül adták át december 9-én Vámosszabadin azt a bringapályát, melynek teljes költségvetése 17.814.403 Ft volt. Ebből az Aktív Magyarország Program támogatási összege 8.066.750 Ft volt.

A hivatalos átadón dr. Nagy István agrárminiszter, térségi országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy az Aktív Magyarország Program részeként meghirdetett projekt fontos része a felnövekvő generációért vállalt felelősség. Ezért kiemelten támogatott a magyar kormány részéről a sport, az egészséges és aktív életmód kialakításának lehetősége.

Kiemelte azt is, hogy a virtuális világ helyett és mellett ma is fontosak azok a közösségi terek, melyeket régen a grundok biztosítottak. E mellett fontos a közösségek, csoportok kialakítása, ahol már fiatal gyermekkorban meg lehet tapasztalni, miben és hogyan lehetnek egymás segítségére. Leszögezte: találkozni, együtt lenni, kikapcsolódni, szórakozni és közben fejlődni az egyik legnagyszerűbb lehetőség. Különösen igaz ez Vámosszabadin, ahol a fiatal generáció egyre nagyobb területen talál otthonra.

Nagy István továbbá aláhúzta: Mivel a pálya megfelel a mindennapos testnevelés-oktatás infrastrukturális igényeinek is, ezért külön gratulálok a terület kiválasztásához, hogy a bringapark a település központjában az óvoda, az iskola és a sportpálya szomszédságában épült meg. Elhelyezkedéséből kifolyólag így szervesen beépülhet a Falunap, a Halfesztivál és más községi rendezvények programjaiba, igazi közösségi térré, kulturális csomóponttá alakítva ezt a területet.

Ambrus Gellért, Vámosszabadi polgármestere köszönetet mondott az együttműködőknek, a kivitelezőknek és Magyarország kormányának a támogató segítségért és közreműködésért. Hozzátette:  a bringapálya további bővítési lehetőségeket hordoz magában, az itt épülő sportlétesítmények is a kialakuló közösségi teret szolgálják.

Révész Máriusz, a Miniszterelnökség Aktív Magyarországért felelős államtitkára arról beszélt, hogy kormányzati cél szerint kiemelt feladatuk az aktív mozgás feltételeinek megteremtése. Ezen belül is külön foglalkoznak a fiatal generáció számára megépített aktív közösségi terek kialakításával. Az államtitkár felhívta a figyelmet a védőfelszerelések fontosságára a pálya használatához.

Forrás: AM Sajtó