Helyi termékek ünnepe Mosonmagyaróváron

Shop of Region’ címmel tartottak ma konferenciát a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány szervezésében.

A helyi termékek bemutatására irányuló előadás egy, az Ausztrián és Magyarországon átívelő Interreg Program része, melynek kiemelt célja a helyi élelmiszerek, egyedi kézműves termékek, speciális utazási ajánlatok régión kívüli új vásárlóközönséggel való megismertetése. Mindezt egy olyan üzleti modellbe helyezve, amely védi a termelők saját érdekeit.

Erről beszélt többek között dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is, aki méltatta a programot. Beszédében elmondta: A piac ma olyan koncepció kidolgozását várja el a kereskedőktől, mely egyszerre rugalmas, folyamatos érdeklődést tart fenn, online is elérhető és a legkiválóbb minőséget garantálja. Az elmúlt években megtapasztalhattuk, hogy a hagyományos üzleti modellek mellett szükséges újabb lehetőségek felé is nyitni.

Kiemelte: Szükség van egy olyan üzleti modellre, amely védi a termelők érdekeit anélkül, hogy a teljes kockázatot egyedül kellene viselniük. Ebben ad támogatást az Ausztrián és Magyarországon átívelő Interreg Program. A „Shop of Region” alatt egy olyan üzlet értendő, amelyben együtt mutatják be és értékesítik a vidéki régiók cégeinek termékeit és szolgáltatásait.

Hangoztatta azt is, hogy az üzleti modell nagyon egyszerűnek tűnik, de a sikeres megvalósításhoz sok apró részletet kell tisztázni.

Vissi András, a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány képviseletében ismertette a projekt eredményeit.

Forrás: AM Sajtó