Családok Éve 2018

A kormány a jövőben is családközpontú politikát folytat.

Kiemelt figyelmet szenteltünk idén a családoknak – mondta Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője. A tematikus év a családközpontú értékrendet, a gyermekbarát szemléletet, a nemzedékek közötti együttműködést állította a középpontba – tájékoztatott az agrárminiszter. A kormány anyagi és erkölcsi támogatást nyújtott a fiatal házasoknak, az otthonteremtés és gyermekvállalás előtt állóknak, a nagycsaládosoknak és a munkába szülés után visszatérőknek – hangsúlyozta a tárcavezető.

A családorientált gondolkodást számos országos programmal erősítették-tette hozzá Nagy István.


Kifejtette: Magyarország jövőjét a gyarapodó magyar családok biztosítják. Emlékeztetett arra is, hogy Európa s benne hazánk évtizedek óta demográfiai válsággal küzd. Földrészünk népességcsökkenését nem a migrációval, hanem cselekvő családpolitikával kell orvosolni – emelte ki. A lélekszám drámai apadását belső erőforrásokkal is meg lehet állítani. A hatékony családpolitikától függ Európa kulturális önazonosságának fennmaradása. A kormány ezért a kvótás betelepítés helyett aktívan támogatja a magyar családokat – fogalmazott a tárcavezető.

A 2010 óta tartó időszakban az Orbán-kabinet megduplázta a területre fordított támogatást, évente már kétezer milliárd forint jut rá. Ez GDP-arányosan 4,9 százalék, ami a fejlett országok 2,55 százalékos átlagának kétszerese. A magyar kormány a jövőben is családközpontú politikát folytat majd.